OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » POLAR - moravskoslezská regionální televize

Z regionu

POLAR - moravskoslezská regionální televize Zdroj: POLAR - moravskoslezská regionální televize |

Dva muži kradli v noci v Ostravě-Kunčičkách hliníkové odlitky

25. 3. 2024 | V polovině března v nočních hodinách vyjížděli strážníci na základě oznámení o vloupání do jedné z firem v Ostravě-Kunčičkách. Krátce po příjezdu na místo se se jim pak poblíže firmy podařilo zadržet dvojici zlodějů hliníkových odlitků.

Řidič BMW surově napadl v Ostravě jiného řidiče a ujel

25. 3. 2024 | Policie hledá řidiče z černého BMW, který v polovině února napadl v Ostravě jiného řidiče. Surově ho zkopal a napadený skončil se zraněním v nemocnici. Útočník následně sedl do auta a ujel.

Řidiči do 8. dubna neprojedou v Ostravě po Slovenské k Mariánským Horám

25. 3. 2024 | Řidiči v Ostravě ode dneška neprojedou kruhovým objezdem na Slovenské ulici ve směru na Mariánské Hory. Složitější je i cesta z Mariánských Hor na Hlučínskou ulici. Ostravské komunikace totiž začaly opravovat obruby na okružní křižovatce Slovenská, přes kterou se sjíždí do města z dálnice D1.

Bikesharing funguje v Ostravě už 6 let. Oblíbenost stále roste

25. 3. 2024 | Bikesharing neboli sdílení jízdních kol funguje v Ostravě už šestým rokem a za tu dobu si získalo si obrovskou oblibu. Jen za loňský byla kola společnosti Nextbike vypůjčena uživateli téměř v půl milionech případů a většinou svou trasu zvládli do 15 minut.

Blíží se zápisy do základních škol. V Ostravě učitelé očekávají asi 3 a půl tisíce dětí

25. 3. 2024 | Blíží se termíny zápisů do mateřských i základních škol. V Ostravě očekávají učitelé v prvních třídách přibližně tři a půl tisíce dětí. Žádosti mohu rodiče podat buď osobně a ale také elektronicky .

Milovníci historie si přijdou na své v Galerii Starých časů. Vznikla v Ostravě-Porubě

24. 3. 2024 | V Ostravě-Porubě vznikla Galerie Staré časy, která vás zavede do první republiky. K vidění jsou tady staré šicí a psací stroje, kočárky, nebo dobový nábytek a oblečení.

Silný vítr se prohnal krajem, v Ostravě spadlo el. vedení na autobus, hasiči mají skoro dvě stovky výjezdů

23. 3. 2024 | Silný poryv větru, který se v sobotu odpoledne prohnal Moravskoslezským krajem, na několika místech způsobil komplikace, a to převážně na silnicích. Jednotky dobrovolných i profesionálních hasičů zasahovaly k 18:00 hod. celkem u 179 událostí.

Mariánskohorská radnice v létě pošle budoucí prvňáčky k moři. O adaptační pobyty je velký zájem

22. 3. 2024 | Mariánskohorská radnice také letos pošle budoucí prvňáčky k moři do Chorvatska. Adaptační pobyty jsou určeny pro děti, které v září nastoupí do ZŠ Gen. Janka, kterou zřizuje.

Porubské technické služby přes zimu nejen opravují, ale i vyrábějí mobiliář

22. 3. 2024 | V Ostravě-Porubě v zimním období prochází opravami mobiliář, jako jsou lavičky a odpadkové koše. Vše je v režii technických služeb, kde si navíc lavičky i sami vyrábějí.

Participativní rozpočet už realizoval v centru Ostravy řadu nápadů veřejnosti

22. 3. 2024 | Lidé v centru Ostravy se hojně zapojují do projektu participativního rozpočtu Náš obvod. Za tři roky už se realizovalo šest nápadů. Nyní se připravuje realizace loňského ročníku a zároveň v těchto dnech probíhá sběr nápadů pro letošní ročník.



Zpravodajství OstravaDnes.cz

Vodohospodáři na Opavsku vytvořili soustavu čtyř tůní

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohospodáři Lesů České republiky a vytvořili na něm v rámci programu Vracíme vodu lesu soustavu čtyř ...

Z Moravskoslezského kraje putuje do soutěže Adapterra Awards 18 projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žá ...

Moravskoslezští celníci bilancovali rok 2023, ve kterém vybrali bezmála 2,5 mld. Kč

Každoroční zhodnocení výsledků činnosti uplynulého roku se uskutečnilo také na Celním úřadu pro Moravskoslezský kraj. Hlavní, rozhodně ne však jedinou ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...



Neděle 28.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes