OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj |

Extra tramvaj i speciální kamery. Ostrava se chystá na hokejový šampionát

25. 4. 2024 | Přípravy na mistrovství světa hokejistů, které se uskuteční v Praze a Ostravě od 10. do 26. května, finišují. V pohotovosti jsou kromě pořadatelů také policisté, hasiči, zdravotníci a pracovníci Dopravního podniku Ostrava.

Ostrava přivítá beachvolejbalisty. Na vítěze turnaje čeká unikátní trofej

25. 4. 2024 | Dolní Vítkovice, někdejší průmyslový areál v Ostravě, bude od 5. do 9. června posedmé hostit beachvolejbalový turnaj mužů a žen nejvyšší kategorie J&T Banka Ostrava Beach Pro. Jeho prestiž stoupla i tím, že bude posledním v rámci kvalifikace na olympijské hry.

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. 4. 2024 | Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v listopadu ve Sviadnově u Frýdku-Místku podle obžaloby loveckým nožem ubodal svého známého. Tělo pak s dalším mužem hodili do jímky, kde zůstalo takřka dva měsíce. Jeho komplic Josef Matúš dostal za nadržování podmínku.

Změny v extralize: Abdul se stal posilou Vítkovic, Klouček se vrací do Budějovic

25. 4. 2024 | Extraligové Vítkovice pro nadcházející sezonu posílil útočník Jindřich Abdul, který v posledních dvou sezonách působil v Litvínově. Do Českých Budějovic se vrací brankář Milan Klouček, který jim v sezoně 2019/20 výrazně pomohl k postupu do extraligy. Pětadvacetiletý gólman na jihu Čech podepsal roční smlouvu s opcí.

Nám klukům z hor zima na kurtu nevadí, říká tenista Kolář

25. 4. 2024 | Za stavu 6:7, 1:2 a 0:15 Jakub Nicod oznámil, že končí. Kvůli problémům se zády nedohrál středeční druhé kolo tenisového turnaje Ostra Group Open 2024 by Purposia v Komenského sadech v Ostravě. „Pokud nebudu moct podávat, končím,“ hlásil Nicod, když šel ve čtvrté hře druhé sady servírovat v utkání se Zdeňkem Kolářem.

Ostravský pivot Heinzl: Místy to je boj, jako bychom šli do ringu

25. 4. 2024 | Neuvěřitelné. Basketbalisté NH Ostrava ve čtvrtfinále národní ligy sahají po postupu. Nad obhájci titulu, nad regionálními rivaly z Opavy vedou 3:1 na zápasy. „Říkali jsme si, že pokud s nimi budeme hrát vyrovnaně a unavíme je, tak máme velkou šanci,“ řekl ostravský pivot Dominik Heinzl.

Nechte brankáře být! Přísný trend ochuzuje o emoce. Je to divné, uznávají i hráči

25. 4. 2024 | Když Ondřej Kacetl opouštěl třinecké brankoviště, deset tisíc lidí v Pardubicích ho vypískalo. Ohlušující vzkaz. Ne, fantoma hokejového play off posledních tří let tu vůbec nemají rádi. Viní ho z hereckých výkonů stejně jako z drobných zákeřností. Občas holí sekne projíždějícího útočníka, občas něco prohodí.

Zima zase zklamala, lyžařské areály proto stále víc sázejí na letní aktivity

25. 4. 2024 | Nejprve se zdálo, že začala snová lyžařská sezona, hned zkraje prosince totiž napadly hromady sněhu. Jenže pak se zima vrátila do obvyklých poměrů posledních let, tedy s teplotami nad bodem mrazu a častějším deštěm než sněžením. Provozovatelé lyžařských středisek proto stále častěji sázejí na nabídku sportovního vyžití od jara do podzimu.

Kouzlo pátého duelu. Sérii neukončuje, podle čísel rozhoduje. Vzepře se Třinec?

25. 4. 2024 | Ač se ve středečním finále ještě nerozhodlo o šampionovi, Pardubice jsou statisticky velkým favoritem. Kdo za stavu 2:2 vyhrává pátý duel, ovládá zpravidla i sérii. V hokejové extralize tato zásada platí poměrně striktně. V soubojích o titul bez výjimky. Čím to je? Že by psychika?

Páté finále nám nesedlo. Ale titul moc chceme, je to jako droga, řekl Nestrašil

24. 4. 2024 | V patnácté minutě pátého extraligového finále mohl Andrej Nestrašil třinecké Oceláře poslat do vedení, jenže brankář domácích Pardubic Roman Will jeho ránu v přesilovce do odkryté brány bravurně zneškodnil lapačkou. I kvůli tomu Oceláři nakonec důležité klání série ztratili poměrem 0:3 a v sérii coby obhájci titulu prohrávají 2:3 na zápasy.

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. 4. 2024 | O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu, pak zažili snovou pětiminutovku hokejisté Pardubic a vybudovali si nad Třincem důležitý tříbrankový náskok, který se stal základem vítězství 3:0. Skvělé utkání odchytal také brankář Roman Will, příliš práce neměl, ale v klíčových momentech domácí podržel.

Ostravu ovládnou akrobati a žongléři, Cirkulum přiveze balony i interaktivní show

24. 4. 2024 | Novinky z domácí cirkusové scény i umělce z celého světa nabídne divákům osmý ročník festivalu Cirkulum pod Slezskoostravským hradem. Cirkusová vesnička v podhradí bude mít tři šapitó, v nichž se odehrají jak klasická cirkusová čísla akrobatů, žonglérů či kejklířů, tak nová umělecká představení využívajících i prvky moderní techniky.

Přesuny v extralize: Hradecký útok posílí Pour z Plzně, do Vítkovic míří Hladonik

24. 4. 2024 | Hokejisté Hradce Králové získali novou posilu do útoku. Barvy Východočechů bude hájit Jakub Pour, jenž dosud působil v domácí nejvyšší soutěži výhradně v Plzni. V novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Další útočník Jan Hladonik bude nově v extralize působit ve Vítkovicích. Čtyřiadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi se do Ostravy přesouvá z Karlových Varů. Kluby o příchodech informovaly na svých oficiálních webech. Obránce Michal Gulaši se po roce v Českých Budějovicích vrací do B ...

Důl Gabriela se za půl miliardy promění ve vzpomínkový park. Získal dotaci

24. 4. 2024 | Hlavně na turistiku bude zaměřen POHO Park Gabriela, jeden ze strategických projektů Moravskoslezského kraje v rámci odpoutání od hornické minulosti. Hejtmanství získalo poslední potřebná razítka pro zahájení příprav. Někdejší šachta se za více než půl miliardy promění v centrum vzpomínek na hornickou minulost.

Kdo je třinecký Adámek? Tichý tahoun, co měl vždycky co říct. A teď bije do očí

24. 4. 2024 | Hokejová extraliga spěje do finiše, už tento týden pozná mistra. Třaskavá série mezi Třincem a Pardubicemi baví, nabízí mnoho půvabných akcí i kontroverzních momentů. Jen škoda, že kauza kolem kouče Marka Zadiny a experta Milana Antoše přebíjí pozitivnější příběhy. Jeden z nich se rodí v třinecké obraně. A právě jemu se sluší alespoň na chvíli věnovat.

Ostravané se zapojí do mapování městské přírody. Čím více fotek, tím lépe

24. 4. 2024 | Do celosvětového soutěžního projektu pozorování městské přírody City Nature Challenge se letos zapojí i Ostravané. „Stačí, aby si zájemce stáhl mobilní aplikaci iNaturalist a jejím prostřednictvím nafotil rostliny, živočichy i houby ve svém okolí,“ uvedla Aneta Trojáková z Ostravského muzea, které se na celosvětovém projektu společně s městem Ostrava podílí.

Ostrava sestřelila mistra v prodloužení a má mečbol. Nymburk slaví postup

23. 4. 2024 | Nymburští basketbalisté suverénně zvítězili na palubovce Olomoucka 107:72 a čtvrtfinálovou sérii ovládli 4:0. Ostrava doma zdolala mistry z Opavy 100:93 po prodloužení a vede 3:1 na zápasy.

Stop do konce sezony. Rozhodčí pykají za přehlédnutí vyloučeného hráče

23. 4. 2024 | Rozhodčí i komisař pondělního třetího čtvrtfinále mezi basketbalisty Ostravy a Opavy dostali za chybu a nevyloučení domácího Michala Svobody po druhé nesportovní chybě distanc do konce sezony. Informovala o tom Česká asociace basketbalových rozhodčích. Nová huť i díky Svobodově trojce v závěru vyhrála nad obhájcem titulu 77:70 a před dnešním pokračování vede v sérii 2:1.

Za otravu manžela upálení, za klení šatlava. Výstava připomíná dávné právo

23. 4. 2024 | Do světa šibenic, popravčích špalků a mučíren zve nová výstava Muzea Bílovec na Novojičínsku. Expozice nazvaná Zločin a trest seznamuje s historií trestního práva a připomíná i některé dávné kriminální případy včetně činů dvojnásobného vraha Antona Schuberta. Návštěvníci se dozvědí i to, jak se kdysi trestaly drobnější prohřešky, například klení před kostelem.

Pošli peníze pro hladové děti, máš 5 sekund, vydírali muže kvůli erotickému videu

23. 4. 2024 | Policisté na Ostravsku vyšetřují případ, kdy se obětí internetových vyděračů stal invalidní důchodce. Ten na Facebooku přijal žádost o přátelství od neznámé ženy, která ho později přiměla k masturbaci. Pak na něj začala nepříjemně tlačit, na odpověď mu třeba dala jen pět sekund. V komunikaci také žádala peníze pro hladové děti výměnou za odstranění choulostivého videa.



Zpravodajství OstravaDnes.cz

Vodohospodáři na Opavsku vytvořili soustavu čtyř tůní

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohospodáři Lesů České republiky a vytvořili na něm v rámci programu Vracíme vodu lesu soustavu čtyř ...

Z Moravskoslezského kraje putuje do soutěže Adapterra Awards 18 projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žá ...

Moravskoslezští celníci bilancovali rok 2023, ve kterém vybrali bezmála 2,5 mld. Kč

Každoroční zhodnocení výsledků činnosti uplynulého roku se uskutečnilo také na Celním úřadu pro Moravskoslezský kraj. Hlavní, rozhodně ne však jedinou ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...



Pátek 26.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes