OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Magnetická stavebnice pro velké - posilte si prsty i mysl

27.10.2023
Jistě znáte různé druhy stavebnic, které rozvíjejí kreativitu jak dětí, tak dospělých. Ale znáte magnetické stavebnice? Jedná se o unikátní typ stavebnic, jejichž základ tvoří magnety, magnetické kuličky. Jednou z populárních stavebnic pro dospělé je NeoCube. Tato magnetická stavebnice podporuje tvůrčí myšlení a poskytuje hodiny zábavy a relaxace. Představte si možnost vytvářet nekonečné geometrické tvary a struktury, to vše díky síle magnetismu. Zjistěte o NeoCube více.
Ilustrační snímky | Zdroj: magnetik.cz

Proč jsou magnetické stavebnice tak oblíbené?


Magnetická stavebnice, jako je třeba NeoCube, se stala celosvětovým hitem. Proč? Nabízejí únik od každodenního životního kolotoče. Manipulace s magnetickými kuličkami pomáhá uvolnit napětí a také stimuluje mozek díky neustálému hledání nových konstrukčních řešení.

Kdo by odolal možnosti vytvářet 3D struktury z malých kuliček? Ať už hledáte způsob, jak se odreagovat, nebo chcete rozvíjet své prostorové vnímání a jemnou motoriku, magnetické stavebnice vám poskytnou to nejlepší z obou těchto potřeb.

Kuličky NeoCube - nejen hračka, ale i nástroj pro rozvoj


Ačkoliv by se mohlo zdát, že magnetické stavebnice jsou pro děti, u NeoCube je tomu naopak. Tento soubor silných magnetických kuliček je určen dospělým a mládeži, kteří si chtějí procvičit mozek nebo hledají alternativní způsob relaxace.

Tip: Podívejte se na web NeoCube.cz nebo na další návody, jak skládat magnetické stavebnice.

Díky nekonečným možnostem, jaké nabízí, se stává magnetická stavebnice NeoCube ideálním nástrojem pro rozvoj prostorového vnímání, kreativního myšlení a dokonce i pro lepší koncentraci. Ale pozor, kvůli malým rozměrům a velké magnetické síle kuliček není NeoCube vhodná pro děti!

Bezpečnost se silnými magnety především


Při manipulaci s NeoCube je důležité mít na paměti několik bezpečnostních opatření. Magnetické kuličky mají velkou magnetickou sílu, což může být nebezpečné, pokud se dostanou do nesprávných rukou.

NeoCube není hračka. Stavebnici používejte s opatrností, zejména je dbejte na to, aby se k ní nedostaly malé děti. Kuličky mohou představovat nebezpečí spolknutí, což může vést k vážným zdravotním komplikacím. Vždy zachovávejte zodpovědný přístup a uchovávejte svoji stavebnici NeoCube mimo dosah dětí.

Kreativní možnosti světa, který NeoCube otevírá


NeoCube není jen obyčejná stavebnice. Jedná se o soubor 216 magnetických kuliček, jež můžete skládat donekonečna. Tato magnetická stavebnice vás vtáhne do světa, kde neexistují hranice fantazie.

Tvořte geometrické tvary, složité struktury, nebo dokonce 3D modely. Ať už jste kdekoli, NeoCube bude vaším společníkem při čekání, relaxaci, nebo když potřebujete prostě něco do rukou. Zároveň posiluje prsty.

Proč je magnetická stavebnice tak oblíbená?


Důvod, proč je NeoCube tolik oblíbená mezi dospělými a mládeží, není těžké pochopit. Tato magnetická stavebnice nabízí nejen zábavu, ale také úlevu od stresu.

Manipulace s magnetickými kuličkami může působit terapeuticky a pomáhat vám zbavit se napětí. Kromě toho, práce s NeoCube stimuluje obě mozkové hemisféry, čímž podporuje kreativní i logické myšlení. Je to ideální nástroj pro brainstorming, meditativní relaxaci, nebo pro jednoduché odreagování se během náročného dne.

Složení a princip magnetické stavebnice NeoCube


Máte zájem o něco, co vám umožní nejen si hrát, ale i učit se, relaxovat a stimulovat mozek? NeoCube je sada silných magnetických kuliček, které můžete skládat do nekonečně mnoha různých tvarů a struktur. Každá kulička je silný magnet, takže se k sobě přitahují a drží pohromadě, což vám umožní tvořit všelijaké struktury.

Jedná se o sestavu, která obvykle obsahuje 216 magnetických kuliček, ale můžete najít i větší sady pro ještě více možností. Anebo dvě či více stavebnic spojit do sebe. Když propojíte různé barvy stavebnic, je to zábava.

Tyto kuličky se dají využít k vytváření složitých struktur, jako jsou panáčkové, zvířátka, autíčka, budovy a jiné 2D i 3D objekty. Možnosti jsou nekonečné a omezené pouze vaší představivostí.

Bezpečnost a praktické rady pro skládání kuliček


Ačkoli je práce s NeoCube zábavná, je důležité mít na paměti, že tyto malé magnety jsou velmi silné a mohou přitahovat jiné kovové předměty.

Při manipulaci s magnety také dbejte na to, abyste je drželi dál od velice citlivých elektronických zařízení, která by mohly být magnetickým polem poškozeny.

Tipy a triky pro magnetické začátečníky


Ponoření se do světa NeoCube může být na začátku trochu složitější, ale nebojte se! S těmito tipy a triky budete brzy stavět jako profík.

Začněte s jednoduchými tvary, jako jsou 2D kruhy, čtverce, obdélníky, hvězdičky. Později zkuste sloužit jednodušší 3D tvary, koule nebo krychle, ať se dostanete do tempa a pochopíte, jak magnetické kuličky fungují.

Experimentujte s různými konfiguracemi, abyste viděli, co je možné vytvořit. Nezapomeňte, že klíčem je trpělivost a praxe.

Buďte kreativní. Neexistují žádná pravidla, co můžete postavit. Možná budete chtít vyhledat online komunity nebo videa pro inspiraci a návody na to, jak vytvořit složitější struktury. Pár tipů přinášíme i v tomto článku.

1) Složte magnetického panáčka z kuliček


Magnetická stavebnice NeoCube nabízí nejen relaxaci a rozvoj kreativity, ale také možnost vytvářet různé tvary a objekty. Složte si panáčka z magnetických kuliček. K jeho vytvoření potřebujete jednu sadu kuliček NeoCube.

Začněte tím, že kuličky spojíte do hada, což usnadní jejich dělení a práci s nimi. Následně vytvořte 12 kruhů z pěti kuliček a spojte je do koule, která bude sloužit jako hlava panáčka.

Pro tělo a končetiny panáčka vytvořte čtverce a válce z kuliček. Nakonec všechny části spojte dohromady a máte hotového magnetického panáčka.

2) Stavíme autíčko z magnetické stavebnice NeoCube


Máte rádi auta? S magnetickou stavebnicí NeoCube si postavíte jedno malé. Jak složit magnetické autíčko?

Pro základ autíčka budete potřebovat sestavit dlouhý řetězec z kuliček, který pak rozdělíte na menší segmenty, jež poslouží jako stavební bloky.

Začněte konstrukcí podvozku auta, kde vytvoříte obdélníkový rám. Na něj pak připevníte kola, která vytvoříte spojením několika kuliček do kruhu. Nezapomeňte na karoserii, kterou si navrhněte podle vlastní fantazie, ať už preferujete sportovní vůz nebo klasické rodinné auto.

A máte hotovo. Vaše vlastní magnetické autíčko je připravené k imaginárním dobrodružstvím.

3) Vytvořte si magnetické náramkové hodinky


Co takhle vytvořit něco praktického a zároveň stylového? Náramkové hodinky z magnetických kuliček mohou být skvělým doplňkem!

Začněte tím, že si připravíte dostatečné množství kuliček a vytvoříte z nich dlouhý řetězec. Tento řetězec pak opatrně zformujte do tvaru hodinového ciferníku.

Následně vytvořte náramek, který bude mít takovou délku, aby pohodlně seděl na vašem zápěstí. Spojujte segmenty, dokud není náramek kompletní a pevný. A voilá, máte unikátní náramkové hodinky, které jistě upoutají pozornost a stanou se skvělým konverzačním tématem.

Kde získat svou první magnetickou stavebnici?


Ptáte se, kde můžete získat svoji první NeoCube? Například na e-shopu Unimagnet. Seženete ji zde buď v originálním kovovém provedení, anebo také různě barevné varianty, pozlacené magnetické kuličky, černé a dokonce i světélkující ve tmě.

Příjemné skládání a zábavu s magnetickými kuličkami.

Autor: St
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

První lidé osídlili Evropu před 1,4 milionem let

Nejstarší známé lidské osídlení v Evropě leží nedaleko města Korolevo na západě Ukrajiny. Prokázal to výzkum mezinárodního týmu pod vedením Romana Garby z Ústavu jaderné fyziky AV ČR a Archeologického ústavu AV ČR, Praha, dosud se za nejdříve ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Elektrokotle i tepelná čerpadla představují moderní možnosti vytápění rodinného domu

Stojíte před důležitým rozhodnutím, jak ekologicky a efektivně vytápět interiér rodinného domu? Vzhledem k tomu, že se realita mění a blíží se zákaz s ...

V prašném prostředí vás ochrání polomasky i ochranné brýle

Pokud nemáte správné vybavení, tj. vhodné ochranné pomůcky, práce v prašném prostředí může být zdraví velmi nebezpečná. Vdechování jemných částic může ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Pondělí 29.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes