OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

13 skvělých a levných tipů, jak zabavit děti na zahradě během léta

01.06.2023
Horké letní dny už jsou za dveřmi a vy se možná ptáte, jak co nejlépe zabavit děti na zahradě. Máme pro vás několik tipů na aktivity, které slibují pořádnou porci zábavy.
Ilustrační snímek | Zdroj: Freepik.com
Svítí sluníčko a teplota vzduchu je víc než příjemná. Děti mohou konečně trávit víc času mimo 4 stěny a užít si zábavu na čerstvém vzduchu. Někdy se může stát, že nápady na venkovní zábavu pro děti pozvolna docházejí. Máme pro vás osvědčené tipy, kterými se můžete inspirovat, když už jste vyčerpali svou zásobu tipů.

Opičí dráha pro aktivní den


Bohatě postačí věci, které už na zahradě nebo v dílně máte. Od vás to bude vyžadovat trochu přípravy, abyste dětem vytvořili opičí dráhu. Použijte špalky na skákání, žebřík na lezení, klacky na podlézání, stromy na střílení šiškami a mnoho dalšího. Při téhle aktivitě se fantazii meze rozhodně nekladou.

Dobrodružné táboření na zahradě


Léto je časem, kdy si děti mohou vyzkoušet dobrodružné táboření a stanování v bezpečném prostředí zahrady. Možná se to zdá jako bláznivý nápad, ale uvidíte, že to bude něco, z čeho budou děti nadšené a co si budou pamatovat celý život.

Bazén pro děti za pár korun


K horkému počasí neodmyslitelně patří dovádění ve vodě. Nemusíte mít zapuštěný bazén za statisíce, dětem úplně postačí bazén pro děti za pár korun, ve kterém jim navíc nic nehrozí. Vody se tam vejde tak akorát a díky nafukovacímu materiálu se děti nemají o co zranit.

Vodní bomby z balonků


Balónkové bitvy budou milovat hlavně malí raubíři, ale ani malé princezny zábavou nepohrdnou. Kupte obyčejné nafukovací balonky za pár korun a nechte děti, aby do nich napustily vodu. Potom dejte povel k palbě. Děti tuhle zábavu prostě milují.

Letní restaurace v dětské režii


Ať si zkusí zahrát na restauraci s letní zahrádkou. Nechte děti prostřít na terase, a to pěkně jako v restauraci. Příbory, limonáda s ledem, vázička s hezkou kytičkou a k tomu nějaké jednoduché jídlo, které už zvládnou připravit samy. Nezapomeňte na ně dohlédnout a hlavně hodně chvalte.

Trocha práce navečer aneb Zalévání zahrady


Trocha práce musí být. V létě je zahrada vyprahlá a je potřeba ji každý večer pořádně prolít. Ať si děti přes den připraví vodu do konví a večer nechte zalévání na nich.

Srážení plechovek míčkem


Plechovky od barev nebo nápojů rozhodně nevyhazujte. Postavte z nich pyramidu a dětem dejte do ruky buď měkký molitanový míček, nebo třeba šišky. Ať hrají na body a zkusí shodit co nejvíc plechovek.

Nesmrtelné míčové hry


Nestárnoucí míčové hry jsou tím pravým, co zabaví každé dítě bez rozdílu věku. Ve větším počtu dětí se osvědčí například vybíjená, pokud máte na starosti jen jedno dítě, pak si může házet o zeď, a než míč chytí, ať se pokusí o různé triky - například tleskání, otočky atd.

Podpořte kreativitu malováním na kameny


Malování na kamínky je mezi dětmi velmi oblíbené už několik let. Vezměte akrylové barvy a najděte s dětmi nějaké pěkné oblázky. Jejich úkolem bude kamínek co nejkrásněji pomalovat a někde ho nechat. Kdo ví, třeba vaše děti brzy najdou jiný malovaný kamínek zase od někoho jiného.

Výroba terče a hledání munice


Nechte děti namalovat terč a nezapomeňte do každého pole napsat počet bodů. Dalším krokem bude shánění vhodné munice. Mohou to být kamínky nebo šišky. Děti si pak na zahradě mohou zastřílet na terč, který pověsíte například na ovocný strom.

Táborák a pár písniček k tomu


K létu jednoznačně patří také rozdělávání ohně a opékání špekáčků nebo párků. Sežeňte si vidlice nebo jenom ořežte klacky do špičky a napíchněte si na ně tuhle typickou dobrotu. K táboráku se hodí i trampské písničky.

Křídy a bubliny


Bublifukem a křídami se zabaví batole, předškolák i školák. Každý po svém, ale tohle je nestárnoucí klasika, která stojí pár korun a zabaví děti na dlouhý čas.

Výroba zmrzliny z tvarohu a ovoce


Posledním tipem je výroba ovocné zmrzliny. Pokud máte na zahradě nějaký ovocný strom a už nevíte, jak zpracovat jeho plody, pak jsou ovocné zmrzliny ideální volbou. Stačí smíchat tvaroh, rozmačkané ovoce a trochu cukru a vzniklou směs nalít do zmrzlinových formiček.

Autor: eVisions Advertising s.r.o.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

První lidé osídlili Evropu před 1,4 milionem let

Nejstarší známé lidské osídlení v Evropě leží nedaleko města Korolevo na západě Ukrajiny. Prokázal to výzkum mezinárodního týmu pod vedením Romana Garby z Ústavu jaderné fyziky AV ČR a Archeologického ústavu AV ČR, Praha, dosud se za nejdříve ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Elektrokotle i tepelná čerpadla představují moderní možnosti vytápění rodinného domu

Stojíte před důležitým rozhodnutím, jak ekologicky a efektivně vytápět interiér rodinného domu? Vzhledem k tomu, že se realita mění a blíží se zákaz s ...

V prašném prostředí vás ochrání polomasky i ochranné brýle

Pokud nemáte správné vybavení, tj. vhodné ochranné pomůcky, práce v prašném prostředí může být zdraví velmi nebezpečná. Vdechování jemných částic může ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Pátek 26.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes