OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Moravskoslezský deník - zprávy

Z regionu

Moravskoslezský deník - zprávy Zdroj: Moravskoslezský deník - zprávy |

Pozor na falešné hokejové vstupenky. Můžete zůstat před stadionem

8. 5. 2024 | Policisté varují před padělanými a neplatnými vstupenkami na hokejové mistrovství světa, které se od pátku koná v Ostravě a v Praze. Napálit se již nechalo několik fanoušků, kteří zkusili nákup přes internet. Tak ať nebudete další.

Liberty Ostrava chce odstavit poslední koksárenské baterie, dluží i na pojistném

8. 5. 2024 | Bude už jen líp? Proklamace ostravské huti Liberty, že s vidinou reorganizačního plánu se udrží výroba, zaměstnanost i zbývající pověst podniku, prudce narážejí na realitu.

Čajovna u Sýkorova mostu v Ostravě mění adresu. Přesune se o pár ulic dál

8. 5. 2024 | Podnik se šestadvacetiletou tradicí čeká stěhování. Čajovna u Sýkorova mostu musí kvůli plánované rekonstrukci Ústřední knihovny opustit prostor, v němž působí. Bez předchozího varování, že bude nutné odejít, musel majitel tradičního ostravského podniku hledat náhradní prostory. Po dvou měsících od výpovědi z nájmu čajovna nakonec nový domov našla, a to o pár ulic dál.

Chodkyni v Ostravě srazila tramvaj, skončila v nemocnici s vážnými zraněními

7. 5. 2024 | Ostrava zažila další dopravní nehodu, ve které figuruje tramvaj. Došlo k ní v městské části Zábřeh kolem 14.30 hodin.

School games: unikátní projekt obvodu Ostrava-Jih pro mladé sportovce

7. 5. 2024 | Sedm tisíc dětí, tři a půl tisíce sportovců, šestnáct zapojených základních škol, osm disciplín, tři kvalifikační dny a jedno obří finále. To jsou School games, unikátní projekt, který v těchto dnech připravuje pro městský obvod Ostrava-Jih společnost Rainbow Run, pořadatel oblíbeného Duhového festivalu. O co jde a čím je projekt ojedinělý?

Ostravská fakultní nemocnice spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

7. 5. 2024 | Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Nájemníky městských bytů v Ostravě zaskočil nečekaný dopis. Čeká je vystěhování

7. 5. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Nájemníky bytových domů v ulici Dr. Šavrdy v Ostravě-Bělském Lese zaskočila v dubnu nečekaná zpráva. Byty jsou ve špatném stavu a oni se mají v nejbližší době vystěhovat. Na vině je struska, která zvětšuje svůj objem, kvůli čemuž praskají zdi, obklady a dlažby. Dopis byl pro nájemníky nepříjemným překvapením. Někteří z nich se musí vystěhovat už do září letošního roku.

Za nájem platily svými těly. Kuplířka z Ostravy poskytla azyl dívkám na útěku

7. 5. 2024 | Ostravský soud vynesl rozsudek nad Veronikou K., která zneužila patnáctiletou dívku k prostituci. Obžalovaná čelila vážným obviněním a hrozilo jí až dvanáct let vězení.

Vyrazíte do Polska? Obchody jsou u nás 8. května zavřené, u sousedů ne

7. 5. 2024 | Ve středu je druhý květnový svátek – Den vítězství. Obchody nad 200 metrů čtverečních jsou u nás 8. května zavřené. Jinak je tomu ale v Polsku, kde si skončení 2. světové války státním svátkem nepřipomínají…

První zvířecí krematorium v kraji. Takto probíhá poslední rozloučení s mazlíčky

7. 5. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ V Moravskoslezském kraji začalo fungovat první zvířecí krematorium v regionu. Nachází se v Ostravě-Kunčičkách. Důstojné rozloučení se zvířecími mazlíčky již připravilo desítkám klientů. Plně automatizovaná kremační pec je zmenšenina lidské kremační pece, přizpůsobená zvířatům vážícím až 120 kilogramů. Od váhy se odvíjí cena i doba kremace, která trvá zhruba od čtyřiceti minut až do dvou hodin. ...

Do České televize Ostrava nastoupila nová ředitelka Gabriela Lefenda

6. 5. 2024 | Ostravské televizní studio od pondělí 6. května vede Gabriela Lefenda, do funkce ji dopoledne uvedl generální ředitel České televize Jan Souček. První, ale velmi podstatný krok nové ředitelky, bylo setkání se zaměstnanci. Společně s Janem Součkem představili vize dalšího rozvoje studia.  

Stíny v mlze čeká zvrat v případu mladého Černého. Kde natáčeli vraždu policisty

6. 5. 2024 | Druhá řada ostravské kriminálky pomalu míří ke své polovině. V pátém díle na diváky čeká rozluštění vraždy policisty ve službě, zvrat v případu obviněného vyšetřovatelova syna Filipa Černého a pro ty, kteří seriál sledují spíše kvůli známým místům z natáčení, než pro samotnou zápletku, pak i pořádná dávka Ostravy.

VIDEO: Ostravský Majáles bavil tisíce návštěvníků. Najdete se na fotkách?

4. 5. 2024 | Slunečné počasí, příjemná atmosféra a solidní ceny. To provázelo letošní Ostravský Majáles v Dolní oblasti Vítkovic. Podívejte se, jací interpreti tvořili hudební program i jaká byla nabídka jídla a pití včetně cen.

VIDEO: Spodní prádlo v hlavní roli. V Ostravě proběhla přehlídka negližé

4. 5. 2024 | Krajky a zase krajky. V rámci multižánrového fest1valu, který probíhá od úterka 30. dubna do neděle 5. května 2024 v Dolní oblasti Vítkovice, se ve Futureu uskutečnila přehlídka spodního prádla návrhářky Terezy Vu.

Rozloučili jsme se v Moravskoslezském kraji – 17. a 18. týden 2024

3. 5. 2024 | V pravidelné rubrice zveřejňujeme jména těch, kteří navždy opustili své blízké. Zarmoucené rodině a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.

VIDEO: Policisté vyrazili do krevního centra v Ostravě

3. 5. 2024 | Okolo pěti desítek policistů a civilních zaměstnanců z moravskoslezské policie darovalo v těchto dnech krev v Krevním centru ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Sítě v oknech zastaví možná hmyz. Zloději byly akorát pro smích

3. 5. 2024 | Nedávného i současného teplého počasí dokonale využil dvaatřicetiletý recidivista. Obcházel Ostravou a díval se na přízemní byty a na to, odkud by tak mohl něco ukrást.

VIDEO: Skvělí strážníci, rychle odhalili u seniora příznaky mrtvice

3. 5. 2024 | Původní výjezd na sociální výpomoc při zvednutí zpět do postele viditelně nezraněného seniora, který upadl v jednom z bytů v Moravské Ostravě, si vyžádal příjezd rychlé zdravotní služby a následný převoz seniora do nemocnice. Strážníci totiž při komunikaci se seniorem totiž pojali podezření, že prodělal mozkovou příhodu.

Hrozí kelímková kalamita jako v Praze? V DOVu se chystá Ostravský Majáles

3. 5. 2024 | Ani letos nebude v Ostravě chybět tradiční oslava jara, mládí a studentského života. Jeden ze dvou majálesů ve městě, konkrétně ten s názvem Ostravský Majáles, láká studenty středních a vysokých škol na hvězdný program a industriální prostředí Dolní oblasti Vítkovic už tuto sobotu 4. května 2024. Po nepříjemných událostech z minulého víkendu na Pražském Majálese, pořádaném stejnou společností, jsou lidé zvědaví, jaká situace nastane během víkendu v Ostravě. ...

Světlík proti všem: policie ho obvinila z daňových podvodů, promluvil i Zátorský

3. 5. 2024 | Policie před několika týdny obvinila ostravského podnikatele Jana Světlíka z krácení daně kvůli podivné spolupráci jeho skupiny Vítkovice se švýcarskou firmou Towit. V pořadu Reportéři ČT před pár dny vystoupili lidé ze Světlíkova okolí, kteří nastínili podivné machinace a možné dalekosáhlejší dopady. Deník se se Světlíkem sešel a nechal si popsat detaily, o kterých se prý tolik nemluví. Podle byznysmena jde o komplot namířený proti němu. O co se jedná? ...



Zpravodajství OstravaDnes.cz

Toyota Autobond otevírá v Ostravě nový showroom

Síť dealerství Toyota v Česku se letos dále rozšiřuje. V polovině května se otevírá v Ostravě-Svinov zcela nový reprezentativní showroom. Společnost Autobond jej v Opavské ulici vybudovala přestavbou centra jiné ...

Horská služba Beskydy narazila soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Nošovice - Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Be ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

O cenu kapitána vrtulníku bojuje v branné soutěži Wolfram 118 škol Moravskoslezského kraje

Sedmý ročník branně-vědomostní soutěže Wolfram odstartoval ve čtvrtek 2. května v Havířově. Žáci základních a středních škol Moravskoslezského kraje z ...

Lesy České republiky obnovily na Krnovsku druhou vodní nádrž

Dolní hájnický rybník zrekonstruovaly Lesy České republiky za 6,8 milionů korun na Krnovsku v Moravskoslezském kraji. Zadržuje vodu, která zlepšuje mí ...



Středa 8.5.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes