OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Krajské firmy prezentovaly s hejtmanem v Londýně Moravskoslezský kraj

10.06.2016
Moravskoslezský kraj se představil investorům na prezentační akci v Londýně v rezidenci českého velvyslance.
Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák | Foto: novak-miroslav.cz
Pozvání přijalo více než 40 zástupců investičních a poradenských společností, finančních institucí a dalších firem především z Londýna.

"Našim cílem bylo představit kraj a jeho možnosti, které nabízíme zahraničním investorům. Využili jsme dobrých vztahů s panem Liborem Sečkou, velvyslancem České republiky ve Velké Británii a Severním Irsku, a představili jsme Moravskoslezský kraj jako příznivé místo pro podnikání i život," řekl hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Hejtman ve své prezentaci vyzdvihl významné firmy, nabídku průmyslových zón, informace o vysokých školách a dalších vzdělávacích institucích i možnosti, jaké kraj nabízí zahraničním podnikatelům v oblasti sportu, kultury a dalších volnočasových aktivit.

Těžištěm akce byla panelová diskuze, ve které zástupci firem působících v Moravskoslezském kraji mluvili o svých zkušenostech s podnikáním a o důvodech, proč se firmy rozhodly investovat právě v tomto regionu.

"Největší výhodu Moravskoslezského kraje spatřuji v lidech, kteří zde žijí a pracují. Rychle se učí, jsou schopni řešit problémy, které v práci nastanou, nebojí se překážek a výzev, se kterými se setkávají. Přesně takové lidi potřebujeme v naší firmě," řekl Dan Smith, výkonný ředitel společnosti OKIN Business Process Services, která v Ostravě provozuje mezinárodní centrum zákaznické podpory pro své klienty.

V podobném duchu promluvil i Stan Kubacek ze společnosti Round Hill Capital, která v Londýně sídlí a nedávno v Moravskoslezském kraji koupila rozsáhlé bytové portfolio a na akci pozvala řadu investorů z Londýna. "Moravskoslezský kraj je skvělou příležitostí pro investory díky své průmyslové historii a IT budoucnosti. Ekonomická transformace zde proběhla rychleji a úspěšněji než třeba ve Střední Anglii, Porúří nebo ve Východním Německu, kde také investujeme do nájemního bydlení. Pracovníci s kvalitním vzděláním a několik desítek investorů z oblastí automotive, IT, zdravotnictví či výroby jsou důvodem, proč jsme se k naší spokojenosti rozhodli v loňském roce investovat peníze v tomto kraji."

K dalším diskutujícím patřila Naďa Filina z Developerské společnosti PASSERINVEST, generální ředitel TIETO Czech s.r.o. Petr Lukasík a Brett Gray, ředitel The Ostrava International School a Mezinárodního gymnázia v Ostravě.

"Při svých aktivitách na podporu podnikání a investic si uvědomujeme, že nestačí prezentovat se na akcích v kraji nebo v Praze. Proto pořádáme i tyto akce v zahraničí. Loni jsme začali v Berlíně a nyní pokračujeme v Londýně. Při pořádání využíváme podpory partnerů, aby akce měly co největší návštěvnost a vzbudily zájem u potenciálních investorů," sdělila ředitelka Agentury pro regionální rozvoj Petra Chovanioková.

Partnerem a spolupořadatelem akce byla Agentura na podporu podnikání a investic Czechinvest prostřednictvím své londýnské kanceláře.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Vodohospodáři na Opavsku vytvořili soustavu čtyř tůní

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohospodáři Lesů České republiky a vytvořili na něm v rámci programu Vracíme vodu lesu soustavu čtyř ...

Z Moravskoslezského kraje putuje do soutěže Adapterra Awards 18 projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žá ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...





Neděle 28.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes