OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Meat Design Ostrava - Oblíbená přehlídka designu

12.11.2018
OSTRAVA - Už za dva týdny se do industriálního srdce Ostravy sjedou špičkoví produktoví designéři z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. 23. - 25. listopadu 2018 se totiž v areálu Dolní oblasti Vítkovic (na Hlubině a v Gongu) uskuteční další ročník prodejní výstavy Meat Design Ostrava.
Pozvánka | Foto: 2018.meatdesign.cz
Prodejní přehlídka autorské tvorby tento rok opět o kus vyrostla. Čtvrtý ročník kromě 3 hlavních výstavních částí doprovodí nová expozice Meat Design Smart. Specialitou bude také vytuněná Pánská zóna a hlídaný dětský koutek pod taktovou montessori školičky Šídlo. Akci doprovodí pestrý program, který nabídne přednášky, workshopy a večírky.

Seznamte se: Meat Design 4
Meat Design se stejně jako loni dělí na 3 výstavní části: Meat Design, Meat Market a Meat Art. Nově přibyde část Meat Design Smart.
Hlavní výstavní část Meat Design patří značkám, firmám a designérům, kteří se zabývají nábytkem, interiérovým designem a bytovými doplňky. Jejich expozice budou především výstavní.
Meat Market tvoří doplňkovou část přehlídky, kde autoři nabídnou svou tvorbu k prodeji. Ke koupi budou drobné bytové doplňky, papír, sklo, porcelán a šperk.

Meat Art potěší hlavně "náročného diváka". Návštěvníci si tu v překvapivých prostorech prohlédnou netradiční instalace předních českých designérů. Jde o kurátorské výběrové projekty. Mezi vystavujícími se objeví např. Rony Plesl, oceňovaný český sochař a designér, art director tradiční sklářské značky Rückl.

Meat Design Smart se zaměřuje na smart technologie a internet věcí (IoT). Představí se tu značky, které umí propojit skvělý design s chytrými pomocníky nejen v domácnosti.

Meat Design se profiluje jako alternativa k velkým zahraničním řetězcům, které prodávají masově vyráběný nábytek. Více než stovka vystavujících předvede svou autorskou tvorbu v několika specificky zaměřených sekcích: Nábytek, Svítidla, Keramika, Šperk a Doplňky a dekorace.

Přednášky, workshopy a stylový dětský koutek
Meat Design nabídne také bohatý doprovodný program. Připravena je řada tvůrčích workshopů: designový workshop přinese např. TONAK, nebo specialista na origami Evžen Dub. Vánoční dekorace a vánoční balení dárků si návštěvníci vyzkouší s Láskočasem a s Lucií Vašinovou z Baleno krásně.
Kromě tvůrčích workshopů se mohou návštěvníci účastnit přednášek, které se týkají designu. Na dole Hlubina promluví například již zmiňovaný sochař a designér Rony Plesl, nebo úspěšný zahradní architekt Ferdinand Leffler, který nyní působí v atelieru Flera. Za studio Olgoj Chorchoj promluví duo designérů a architektů Michal Froněk a Jan Němeček. Přednášku bude mít také produktový designér Jan Berdych, jenž v roce 2002 založil společně s Maximem Velčovským Qubus Design studio.

Po celé tři dny bude v provozu montessori dětský koutek s celodenním hlídáním. Stylový koutek s originálními aktivitami pro děti vznikne v režii Kateřiny Trávníčkové, zakladatelky školičky Šídlo. Páteční i sobotní program zakončí neformální večerní párty nejen pro vystavující.

Nevšední atmosféra inklusive: důl Hlubina a Gong
Industriální areál dolu Hlubina v Dolní oblasti Vítkovice se během tří listopadových dnů promění v místo plné inspirace, talentů a radosti z krásných věcí. Akce se koná v prostorách dolu Hlubina (Staré koupelny, Kompresorovna, Maryčka), poprvé se navíc vystavující představí také v magickém Gongu. Designové expozice doplní pop-up restaurace, pánská zóna a chill zóna.

V pátek i v sobotu otevírá Meat Design v 10:00 a zavírá ve 20:00. V neděli se začíná v 10:00 a končí se v 16:00.

Vstupenky: Kde a za kolik
Vstupenky si lze koupit na webu goout.net. V předprodeji on-line stojí běžné vstupné 180 Kč, studenti, senioři a ZTP/P platí 130 Kč. Na místě je cena vstupenky 280 Kč. Děti v doprovodu dospělého mají vstup zdarma. Akreditace návštěvníků probíhá v kavárně Maryčka.

Partneři akce a kontakty
Meat Design Ostrava podpoří i letos řada významných partnerů. Finanční a mediální podporu poskytli například: Mezinárodní visegrádský fond, Město Ostrava, Moravskoslezský kraj, a další. V případě dotazů kontaktujte prosím buď kreativní ředitelku Karolínu Skórkovou: karolina.skorkova@meatdesign.cz, nebo výkonného ředitele akce Martina Lehockého: martin.lehocky@meatdesign.cz
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Spotřebitelé v Moravskoslezském kraji již znají produkty oceněné značkou Regionální potravina

Spotřebitelé v Moravskoslezském kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina, o kterou v letošním ročníku zabojovalo 41 místních producentů se 129 výrobky. Komisi zaujal například Bílý jogurt z Ligotského ...

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. ČEZ v lokalitě postaví novou nízkoemisní teplárnu za 2 miliardy korun

Moravskoslezský kraj je pro ČEZ a její budoucí energetické záměry jedním z nejvýznamnějších v Česku a největší česká energetická skupina tu chce působ ...

Vodohospodáři na Opavsku vytvořili soustavu čtyř tůní

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohospodáři Lesů České republiky a vytvořili na něm v rá ...

Z Moravskoslezského kraje putuje do soutěže Adapterra Awards 18 projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žá ...





Čtvrtek 2.5.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes