OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj |

Na Pustevny i na Bílou, z Novojičínska do Beskyd opět vyjely cyklobusy

2. 5. 2024 | Poprvé v letošní sezoně vyrazily ve středu z Novojičínska cyklobusy do Beskyd. Lidé i se svými koly se díky nim dostanou z Nového Jičína, Příbora, Kopřivnice, Frenštátu pod Radhoštěm a Rožnova pod Radhoštěm až na Pustevny, případně na Bumbálku. Linky jezdí i zpátečním směrem.

Třetí vítkovský žhář žádá o podmínečné propuštění, odseděl si patnáct let

2. 5. 2024 | Jaromír Lukeš odsouzený k výjimečnému dvaadvacetiletému trestu za žhářský útok ve Vítkově požádal o podmínečné propuštění. Ve vězení strávil přes 15 let. Na svobodě jsou od loňska už jeho dva spolupachatelé Ivo Müller a Václav Cojocaru.

V domech praskají kvůli bobtnající strusce podlahy i stěny, nájemníci musí pryč

2. 5. 2024 | Nájemníci domů v ostravské ulici Dr. Šavrdy zažili nečekaný šok. Mají sice s radnicí tamního obvodu Jih řádné nájemní smlouvy, čeká je ale i přesto vystěhování. Nevyhovující stav domů, ve kterých praskají podlahy i stěny, chce radnice řešit zbouráním, případně rozsáhlou rekonstrukcí. Příčinou špatného stavu domů je bobtnající struska v základech a podlahách.

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. 5. 2024 | Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším ochranném pásmu. Vodu nosili na zádech, do těžkého terénu se nedostala žádná technika. Co požár způsobilo, se zatím neví, vyšetřovatelé na místo míří dnes.

Moravskoslezský kraj získal z EU 180 miliard. Dotace platí filtry i superpočítače

2. 5. 2024 | Dvacáté výročí od vstupu České republiky do Evropské unie je v Moravskoslezském kraji vidět doslova na vlastní oči. Jedním z důsledků vstupu totiž byly i dotace na odprášení velkých hutí, tedy Třineckých železáren a někdejší Nové huti.

Třinec přivedl z Hradce tvrďáka Janka. Trenér Országh se vrací na Slovensko

1. 5. 2024 | Hokejový obránce Bohumil Jank se po šesti letech vrací do extraligového Třince. Jedenatřicetiletý bek oblékal dres čerstvých šampionů v letech 2016 až 2018. Oceláři jeho příchod oznámili na svém oficiálním webu. Klub po dvou letech opouští asistent trenéra Zdeňka Motáka Vladimír Országh, jenž se z rodinných důvodů vrací na Slovensko.

Rivalové z finále v jedné šatně: Do neděle bychom se zabili, hlásil Sedlák

1. 5. 2024 | Ještě v neděli by si během finále extraligy nejraději vyškrábali oči, do prodloužení sedmého zápasu usilovali o mistrovský titul. Po třech dnech už se pětice hokejistů Třince a Pardubic sešla na brněnském ledě v reprezentaci, která se chystá na České hry a na mistrovství světa. Setkání velkých rivalů provázely úsměvy a občasná rýpnutí, umocněná u finalistů tím, že se jako poslední nově příchozí posily národního týmu posadili společně do vedlejší šatny. ...

Krutost k hororu patří, vyvoláváme emoce, říká autorka Nelly Černohorská

1. 5. 2024 | Oko čarodějnice a Zlovolné bytosti, to jsou názvy dvou novel, které vydala spisovatelka Nelly Černohorská ze Žimrovic u Opavy. Jak jména knih napovídají, doménou autorky je hrůzostrašná literatura. „Odjakživa mne fascinovala pověrečná vyprávění,“ říká v rozhovoru sedmatřicetiletá Černohorská, kterou ke tvorbě inspirovaly také mnohdy krvavé klasické pohádky.

Zoo v Ostravě chce mít za dva roky tučňáky, vodní areál osídlí i další ptáci

1. 5. 2024 | Tučňáky na souši i pod vodou budou moci sledovat návštěvníci ostravské zoologické zahrady. „Aktuálně hledáme zhotovitele expozice, jejíž stavba by měla začít letos na podzim,“ uvedl ostravský primátor Jan Dohnal.

Na letišti v Ostravě otevřel bezobslužný obchod, zboží mimo košík ohlídá AI

30. 4. 2024 | Automatizovaná prodejna smíšeného zboží, tedy i potravin, začala sloužit na ostravském Letišti Leoše Janáčka. Jde vůbec o první takový typ prodejny na tuzemském letišti. Obchod družstva COOP bude fungovat čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu.

Vítkovický útok posílí kanadský útočník Nellis. Přichází ze Slovenska

30. 4. 2024 | Hokejisty extraligových Vítkovic posílí kanadský útočník Anthony Nellis. Devětadvacetiletý hráč přichází z týmu slovenského vicemistra Spišské Nové Vsi, kde jej vedl nový asistent trenéra Vítkovic Vlastimil Wojnar. Ostravané o jeho angažování informovali na klubovém webu.

Pravidelná linka v Třinci. Hokejoví šampioni vyrazili na spanilou jízdu městem

30. 4. 2024 | Třinečtí hokejisté vyrazili autobusem na triumfální cestu městem jako poděkování fanouškům. S určitou nadsázkou lze označit tuto spanilou jízdu už za takřka pravidelnou linku, vždyť mistrovský titul Třinec získal už popáté za sebou.

Zabránit Ivetě odjet do Prahy nešlo, utekla by, vzpomíná matka Bartošové

30. 4. 2024 | V očích slzy, v hlavě plno vzpomínek, příjemných i těch smutných. Navíc zakončených tragédií. Svatava Bartošová se nikdy nesmířila se smrtí své nejmladší dcery Ivety. Populární zpěvačka před deseti lety sama ukončila svůj život na kolejích v pražské Uhříněvsi. „Nejšťastnější byla, když se narodil Arturek,“ vzpomíná Bartošová v rozhovoru pro iDNES.cz.

Je to zmatek, kritizují Lutyňští přípravu gigafactory. Účast na debatách klesá

30. 4. 2024 | Ani druhá debata mezi státem reprezentovaným zástupci CzechInvestu a obyvateli Dolní Lutyně a její místní části Věřňovice na Karvinsku podle očekávání nepřinesla žádný posun v náhledu na možný vznik strategické průmyslové zóny v polích mezi oběma obcemi. Spíše naopak. Oba tábory se, řečeno vojenskou terminologií, zakopaly na svých pozicích ještě hlouběji.

Chomutov je zpátky v první lize. Postup si užiju jako titul, zářil kapitán Hübl

29. 4. 2024 | Nasadili si kšiltovky s nápisem „Už jsme zase prvoligový“ a nemohli se nabažit poháru, který tvořil černý podstavec a zlaté hokejky s pukem. Piráti z Chomutova završili zpopelavstání, po čtyřech letech jsou zase v profesionálním hokeji. V Havířově vyhráli pondělní bitvu o všechno 3:2 a strhující finále druhé ligy si podmanili 4:3 na zápasy.

Trpěl, pohár zvedl jen díky adrenalinu. Brutální pohádka, nevěřil Růžička

29. 4. 2024 | Útočník Martin Růžička jako jediný pamatuje všech šest extraligových titulů třineckých Ocelářů, a byť kvůli zranění neprožil nejplodnější vyřazovací boje, mohl po finálové sérii s Pardubicemi znovu vychvalovat vnitřní sílu týmu. „Trápila nás zranění, prohrávali jsme 0:3 se Spartou, přesto tady stojíme a máme pohár,“ chrlil ze sebe v mistrovské euforii.

Obchvat Komárova potvrzen. Čtyřpruh mezi Opavou a Ostravou bude za pět let

29. 4. 2024 | Poslední velká silniční stavba na hlavním tahu mezi Opavou a Ostravou, obchvat opavské městské části Komárov, má pravomocné územní rozhodnutí. Jde o jeden z nejkomplikovaněji vyjednaných úseků na silnici I/11 – přípravy trvají už přes dvacet let. Řidiči by obchvatem měli začít jezdit od roku 2029.

Ostravští se naučili hrát koncovky, srazili mistra a věří si i na Nymburk

29. 4. 2024 | Basketbalisté NH Ostrava byli v základní části národní ligy na pokraji baráže, blízko posledního místa. A nyní se v semifinále utkají s Nymburkem, když v předkole play off vyřadili Kolín a ve čtvrtfinále obhájce titulu z Opavy.

Zkropený pivem a dojatý. Tohle se snad ani nemůže opakovat, zíral kouč Moták

29. 4. 2024 | Když kolem něj projížděl nejproduktivnější hráč play off Libor Hudáček, měl se na pozoru. Slovenský hokejista s sebou vozil ohromnou pivní sklenici. A jako správný šibal poléval členy třineckého týmu drahocenným nápojem. Trenér Zdeněk Moták od něj schytal těžkou spršku při mistrovské fotografii, na rozhovor přišel totálně promočený, ale nadšený.

Oprava socialistického „mrakodrapu“ v Ostravě se blíží, magistrát vybral kupce

29. 4. 2024 | Výšková budova v Ostrčilově ulici přezdívaná Ostravský mrakodrap se snad brzy dočká rekonstrukce. Rada města totiž začala jednat s úspěšným zájemcem o jeho koupi. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce smlouvu o odkoupení nepodepsal.



Zpravodajství OstravaDnes.cz

Spotřebitelé v Moravskoslezském kraji již znají produkty oceněné značkou Regionální potravina

Spotřebitelé v Moravskoslezském kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina, o kterou v letošním ročníku zabojovalo 41 místních producentů se 129 výrobky. Komisi zaujal například Bílý jogurt z Ligotského ...

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. ČEZ v lokalitě postaví novou nízkoemisní teplárnu za 2 miliardy korun

Moravskoslezský kraj je pro ČEZ a její budoucí energetické záměry jedním z nejvýznamnějších v Česku a největší česká energetická skupina tu chce působ ...

Vodohospodáři na Opavsku vytvořili soustavu čtyř tůní

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohospodáři Lesů České republiky a vytvořili na něm v rá ...

Z Moravskoslezského kraje putuje do soutěže Adapterra Awards 18 projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žá ...



Čtvrtek 2.5.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes