OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Monitor zpráv » Krimi zprávy z regionu » HZS Moravskoslezského kraje

Krimi zprávy z regionu

HZS Moravskoslezského kraje Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje |

Exploze v budově základní školy

19. 4. 2024 | Vlivem exploze, která zasáhla objekt bývalé základní školy, došlo k rozsáhlému zřícení budovy, hasiči neměli informace, zda se v době výbuchu mohly v jejích prostorách nacházet nějaké osoby.

Zásilka se zdrojem ionizujícího záření

18. 4. 2024 | Záchyt zásilky, obsahující zdroj ionizujícího záření, byl předmětem taktického cvičení, které proběhlo, v úterý 16.4.2024, v areálu letiště Leoše Janáčka Ostrava.

Při požáru v Bartošovicích byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu

17. 4. 2024 | Ve středu 17.4.2024, krátce po půl druhé ráno, vyjeli hasiči k nahlášenému požáru haly v Bartošovicích na Novojičínsku. Během dojezdu prvních jednotek, bylo vzhledem k rozvoji požáru, nutné navýšit počet cisteren i hasičů. Byl proto vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Hasiči zachránili vyčerpanou ženu z jezu

17. 4. 2024 | Hasiči zachránili, společně se strážníky a policisty vyčerpanou ženu z jezu na řece Ostravici ve Frýdku-Místku.

Požár střechy výrobní haly ve Vítkovicích zaměstnal 12 jednotek hasičů

14. 4. 2024 | V neděli 14.4.2024, v odpoledních hodinách, vyjeli hasiči k požáru střechy výrobní haly společnosti Vítkovice Steel. Velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu, na místě zasahovaly dvě automobilové plošiny a dva automobilové žebříky. Hasiči rychlým zásahem uchránili majetek v hodnotě 30 miliónů korun.

Anketa Hasič roku 2023, z Pražského hradu si v několika kategoriích odnesli prestižní ocenění i zástupci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje

12. 4. 2024 | Španělský sál Pražského hradu, hostil, ve čtvrtek 11.4.2024, již 15. ročník ankety Hasič roku.

V Kopřivnici uvízl na stromě paraglidista, na pomoc mu vyrazili hasiči s plošinou

11. 4. 2024 | Dvě hasičské jednotky se ve čtvrtek 11. dubna 2024 odpoledne zapojily do záchrany paraglidisty, který v Kopřivnici uvízl ve zhruba 15metrové výšce v koruně stromu.

Společensky významné objekty jsou díky hasičům správně informovány, jak se chovat v případě mimořádných událostí spojených s úniky nebezpečných látek

11. 4. 2024 | Počínaje pondělkem, 8.4.2024 začalo vzdělávání pro zástupce společensky významných objektů v zónách havarijního plánování a zónách ohrožení zaměřené na zajištění připravenosti na mimořádné události spojené s úniky nebezpečných látek.

Fenomén B7 aneb jak obstojí muži, kteří denně nasazují své životy při pomoci druhým v jednom z nejextrémnějších závodů u nás

10. 4. 2024 | Beskydská sedmička, fenomén, který je znám nejen v Moravskoslezském kraji. Jak se poprali příslušníci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) s trasou dlouhou 101 km a převýšením neskutečných 5 500 metrů?

Škodu za 7 milionů korun způsobil požár pily a dřevovýroby ve Frýdlantu nad Ostravicí

30. 3. 2024 | Dvacet hasičských jednotek bojovalo od sobotních ranních hodin 30. března 2024 s požárem výrobního objektu ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Požár haly na výrobu pelet způsobil škodu za čtyři milióny korun

26. 3. 2024 | V úterý 26.3.2024, krátce po půl jedné odpoledne, vyjelo sedm jednotek hasičů k požáru haly o rozměrech 20 x 8 metrů, ve které se vyráběly pelety. Oheň se rozšířil i na přilehlý seník. Z haly byl pomocí nakladače vyvážen materiál na výrobu pelet.

Hasiči cvičili záchranu osob z nepřístupného terénu a z vody pomocí vrtulníku Letecké služby Policie ČR – Bell 412

22. 3. 2024 | Hasiči, v průběhu týdne cvičili záchranu osob z nepřístupného terénu a z vody pomocí vrtulníku.

Běhat za kočkami se nemusí vyplatit

22. 3. 2024 | O tom, že není dobré pouštět se za kočkami, kamkoliv, se přesvědčil i dlouhosrstý jezevčík, pro kterého nebyla překážkou ani kanalizační trubka.

Huggy Puppy jako nový prostředek pro intervenci dětí také u Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje

15. 3. 2024 | Huggy Puppy neboli objímání plyšové hračky je nyní další z metod, kterou do psychosociální pomoci zařadil rovněž Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK). Cílem této intervence je především ulevit malým dětem, přibližně ve věku od dvou do sedmi let.

Požár haly si vyžádal vyhlášení II. stupně poplachu

14. 3. 2024 | Při požáru haly v Krnově, vyhlásili hasiči II. stupeň požárního poplachu, událost se obešla bez zranění. Na místo události se dostavil i hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška, aby se seznámil se situací na místě.

Tragická dopravní nehoda ve Studénce

11. 3. 2024 | Profesionální jednotka hasičů ze stanice v Bílovci, společně s dobrovolnou jednotkou ze Studénky, vyjížděla, v pondělí 11.3.2024, k vážné dopravní nehodě v městské části Butovice ve Studénce.

Při požáru střechy průmyslové haly vyhlásili hasiči III. stupeň poplachu

11. 3. 2024 | Požár střechy průmyslové haly ve Frenštátě pod Radhoštěm likvidovalo, v pondělí 11.3.2024, 21 jednotek hasičů. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu.

Při srážce osobního a dodávkového vozidla museli hasiči vyprostit jednoho z řidičů

7. 3. 2024 | Profesionální jednotka hasičů z Karviné vyjížděla, ve čtvrtek 7.3.2024 krátce před osmou hodinou ranní, k dopravní nehodě do městské části Louky v Karviné.

Požár rodinného domu si vyžádal vyhlášení II. stupně poplachu

4. 3. 2024 | Požár rodinného domu v Třanovicích na Frýdecko-Místecku likvidovalo, v pondělí 4.3.2024, šest jednotek hasičů, vyhlášen byl II. stupeň požárního poplachu.

Projekt IPA Floods and Fires a studijní návštěva expertů z oblasti protipovodňové ochrany u Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje

4. 3. 2024 | Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK) hostil, v uplynulých dnech, zahraniční studijní návštěvu, jejímž tématem byla přeshraniční povodňová ochrana. Tato návštěva byla realizována jako jedna z aktivit v rámci mezinárodního projektu IPA Floods and Fires, kterého se HZS MSK účastní. Cílem tohoto projektu je zvýšení úrovně protipovodňové ochrany a ochrana proti lesním požárům v krajinách západního Balkánu a Turecka. ...

Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje - https://hzscr.cz
14:14:50 | 19.04.2024



Zpravodajství OstravaDnes.cz

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčba hemofilie patří k těm nejnákladnějším, VZP za ni v loňském roce zaplatila rekordních 989 milionů ...

Opilý mladík v Ostravě bezdůvodně napadal lidi, seniorku shodil do kolejiště

S otřesným zážitkem se setkali lidé na začátku dubna. Zcela nepochopitelné chování má mít na svědomí teprve 20letý mladík, který bezdůvodně strkal do ...

12 hasičských jednotek zaměstnal požár střechy výrobní haly ve Vítkovicích

V neděli 14.4.2024, v odpoledních hodinách, vyjeli hasiči k požáru střechy výrobní haly společnosti Vítkovice Steel. Velitel zásahu vyhlásil druhý stu ...

AOPK: Obnova mokřadních biotopů v přírodní rezervaci Kotvice pokračuje

V chráněné krajinné oblasti Poodří začala na počátku března rozsáhlá obnova mokřadních biotopů v přírodní rezervaci Kotvice. ...

Matematická elita se vrací do Ostravy

Po roční pauze se na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity (PřF OU) opět shromáždí matematická elita, aby se zúčastnila Mezinárodní matematické ...



Pátek 19.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes