OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

České dráhy obnoví většinu mezistátních spojů do poloviny června

05.06.2020
České dráhy v kooperaci se svými zahraničními partnery obnoví do poloviny června většinu mezistátních spojů. Prodej jízdenek přes e-shop bude zahájen v průběhu příštího týdne.
Ilustrační snímek | Foto: ČD
Český národní dopravce provozuje všechny mezistátní spoje v kooperaci se svými zahraničními partnery. Na obnovení provozu tak musí platit shoda ve všech státech a u všech dopravců, které jízdu vlaku zajišťují. Na základě těchto mezinárodních dohod obnoví České dráhy a jejich zahraniční partneři provoz většiny mezistátních vlaků do poloviny června.

Německo
Od 25. května byl částečně obnoven provoz linky Berliner Praha - Berlín třemi páry vlaků.

Od 14. června bude obnoven plný provoz linky Berliner Praha - Berlin - Hamburg/Kiel (kromě vlaků EC 172/173 Hungaria) a od 15. června také spojů ER/Sp v trase Cheb - Norimberk.

Linka Ex6 Západní expres Praha - Mnichov bude od 15. června z důvodu probíhající výluky na trati obnovena pouze v úseku Praha - Plzeň. Plné obnovení mezistátní dopravy v celé trase Praha - Mnichov se předpokládá v první polovině července, po ukončení prací na trati.

Slovensko
V pondělí 8. června bude vypraveno několik prvních spojů ve směru na Slovensko a plné obnovení mezistátního provozu všech denních dálkových vlaků mezi Českou republikou a Slovenskem bude následující den 9. června, jedná se o linky Metropolitan, Valašský expres, Ostravan, Fatra a o vlaky SC Pendolino Košičan. Zatím nebudou zavedeny noční spoje a vlak Railjet 284/285 Metropolitan Slovenská strela. Mezinárodní vlaky jedoucí mezi České Republikou a Budapeští, budou vedeny pouze do Nových Zámků.

Rakousko
Od 15. června bude obnoven povoz vlaků Railjet Vindobona Praha - Wien - Graz a Jižní expres Praha - Linz. Obnovení spojů v relaci Polsko - Česko - Rakousko bude závislé na obnovení přeshraničního provozu do Polska. Do obnovení provozu jsou vlaky provozovány na našem území jako vnitrostátní v úseku Bohumín - Břeclav.

Railjet Vindobona Graz - Berlin
Od 16. června je zavedeno také nové přímé spojení Railjet Vindobona Graz - Wien - Brno - Praha - Dresden - Berlin v trase tradičního mezistátního expresu Vindobona. Dne 16. června vyjedou spoje Railjet Vindobona poprvé v této trase v obou směrech.

Polsko a Maďarsko
České dráhy v současné době čekají na potvrzení termínů obnovení provozu do těchto zemí od kooperačních partnerů v Polsku a Maďarsku.

Prodej jízdenek a rezervace
Prodej jízdních dokladů na Slovensko bude zahájen v průběhu pondělí 8. června. Prodej mezistátních jízdenek a rezervací do zemí, kde je obnoven provoz od 14. resp. 15. června, bude zahájen v průběhu příštího týdne.

S obnovením mezistátní dopravy budou ve vlacích v maximální možné míře zavedeny obvyklé služby, např. provoz restauračních vozů, přeprava jízdních kol atp., a to podle stanovených podmínek pro provoz těchto služeb v jednotlivých státech.

Zdroj: ČD
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčba hemofilie patří k těm nejnákladnějším, VZP za ni v loňském roce zaplatila rekordních 989 milionů ...

AOPK: Obnova mokřadních biotopů v přírodní rezervaci Kotvice pokračuje

V chráněné krajinné oblasti Poodří začala na počátku března rozsáhlá obnova mokřadních biotopů v přírodní rezervaci Kotvice. ...

Matematická elita se vrací do Ostravy

Po roční pauze se na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity (PřF OU) opět shromáždí matematická elita, aby se zúčastnila Mezinárodní matematické ...

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi

Moravskoslezský kraj pokračuje v podpoře slevových karet určených pro seniory a rodiny s dětmi. Tyto karty, známé jako Senior Pas a Rodinné pasy, nabí ...

Nová souprava ComfortJety přijíždí na české koleje. Cestující by mohly svézt ještě před létem

Už před létem by se první cestující mohli svézt v nejmodernějším vlaku Českých drah pro dálkové trasy ComfortJet. České dráhy počítají s jejich prvním ...





Čtvrtek 18.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes