OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Ladná Čeladná dětem: mix zábavy, pohybu i poučení

29.06.2022
Již posedmé se Čeladná stane dějištěm festivalu Ladná Čeladná. Kromě hudebního programu na dvou scénách nebude chybět ani herní zóna s rozmanitými aktivitami pro mladší i starší děti. Návštěvníci se mohou těšit na divadelní představení, čtení pohádek, pohybový workshop, kreativní dílny, hry i atrakce. Dvoudenní festival v areálu Základní školy Čeladná začíná v pátek 5. srpna.
Kašpárek v rohlíku | Foto: silverbc.cz
Letošní ročník uvede mimo jiné Čechomor, Mňágu a Žďorp či legendární tuzemskou ska kapelu Sto zvířat. Velkým lákadlem především pro rodiny s dětmi, ale nejen pro ně, je Kašpárek v rohlíku se svým "bejbypankovým" repertoárem, jak svůj styl sama kapela příznačně označuje. "Kašpárek je typický svou hudební i textovou hravostí. Jeho ztřeštěné songy v sobě nesou jak neotřelý pohled na svět očima dětí, tak originální postřehy ze světa dospělých. Na koncert se osobně těším a doporučuji ho nezmeškat," říká k hudební nabídce ředitel festivalu Ladná Čeladná Jindřich Vaněk a pokračuje: "Hudebně i textově hravý je také folkový písničkář a Objev roku 2021 Českého slavíka Michal Horák a troufám si říct, že to bude další koncert, kde si spolu zanotuje generace dětí i rodičů."

Dětská zóna plná pohybu, her i poučení


Dětem jsou dále určeny pohybové hrátky s tanečním lektorem a dvojnásobným vítězem StarDance Honzou Onderem. "V jeho interaktivním programu se děti naučí několik veselých tanečků a nevědomky si pořádně zaposilují a vyřádí se," přibližuje Jindřich Vaněk. Sportovní vyžití nabídnou také soutěžní stanoviště pro menší i větší děti, bude možné vyzkoušet si například lukostřelbu, milovníci skákání budou mít k dispozici nafukovací hrad.

Své místo na festivalu má již tradičně organizace Celé Česko čte dětem, která organizuje čtení vystupujícími umělci. Čtenářský koutek vznikne v prostorách tělocvičny, kde bude také probíhat slosování oblíbené soutěže, v rámci které děti plní na stanovištích úkoly.

Součástí programu jsou i divadelní představení, která se uskuteční na scéně České průmyslové zdravotní pojišťovny. "Dvě odehraje olomoucké Divadlo Tramtarie a kromě dobrodružných a veselých příběhů na děti čeká výtvarná dílnička nebo soutěže. Inscenaci uvede také zlínské Divadlo z Truhlice, které si dává záležet na iluzivních a profesionálně zpracovaných rekvizitách," upřesňuje Jindřich Vaněk.

Nejen malí návštěvníci si mohou vyzkoušet celou plejádu her, ať už ty od firmy Mindok nebo ručně vyráběné, (nejen) deskové, hry z dílny Jiřího Šebesty, jenž vytváří originální hry ze dřeva, kovu, kamení a dalších netradičních materiálů.

Společnost Partners nabídne tematické semináře zaměřené na finanční gramotnost a toto téma zprostředkuje také hravou formou prostřednictvím omalovánek, pexesa, puzzle či soutěží o ceny.

Chybět nebude ani malování na obličej, které se tradičně řadí mezi nejnavštěvovanější stánky na festivalu. Děti si budou moct také v dílničkách vyzkoušet pískování nebo malování kamínků.

Informace ke vstupenkám


Vstupenky na festival je možno zakoupit online přes stránky festivalu. Doporučujeme využít výhodnějších cen v předprodeji, na místě budou vstupenky dražší. Na místě mohou klienti České průmyslové zdravotní pojišťovny uplatnit 20% slevu.

Ceny v předprodeji (platné do 4. srpna 2022)

Dvoudenní vstupenka - 560 Kč
Dvoudenní vstupenka VIP - 1200 Kč
Jednodenní vstupenka - 410 Kč
Děti do 4 let - zdarma
Dvoudenní vstupenka Dětská (4-15 let) - 300 Kč
Jednodenní vstupenka Dětská (4-15 let) - 240 Kč
Dvoudenní vstupenka 2 dospělí a dítě (do 15 let) - 1 020 Kč
Rodinné vstupné 2 dospělí a 2 děti (do 15 let) - 1 270 Kč
Rodinné vstupné 2 dospělí a 3 děti (do 15 let) - 1 500 Kč
Dvoudenní vstupenka pro 1 osobu ZTP, ZTP/P - 250 Kč
Jednodenní vstupenka pro 1 osobu ZTP, ZTP/P - 200 Kč




Autor: Mgr. Michaela Vávrová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Prima uvede nový seriál Lež na pláži

Od 1. dubna bude televize Prima vysílat nový seriál s názvem Lež na pláži, který má celkem osm dílů. Příběh diváky zavede na chorvatské pobřeží, kde se skupina tří mladých mužů snaží uniknout před mafiánským bossem. Hlavní role ztvární Rozálie ...

Klášterní hudební slavnosti čerpají z českých luhů a hájů

ŠUMPERK - V Roce české hudby se také Klášterky připojí k oslavám výročí českých hudebních velikánů. Celkem 21 koncertů se uskuteční od června do září ...

Doga udeří na jaře v rámci Harley Davidson Ostrava tour 2024

Kultovní rocková čtveřice Doga se vrací na velká pódia a ve velkém stylu vyráží na své jarní ikonické Harley-Davidson Ostrava tour 2024. Svou výpravno ...

Skupina Prima byla v loňském roce komerční jedničkou u dospělých diváků

Skupina Prima v loňském roce opět kralovala českému mediálnímu trhu. Byla komerční jedničkou u dospělých diváků, posluchačů rádií a dvojkou v online. ...

Česká televize uvede osmidílný seriál Smysl pro tumor

Příběh o ambiciózním studentovi medicíny, kterému nemoc zcela změní život, ale zároveň mu umožní najít lásku a vážit si vlastní rodiny, natočila režis ...





Čtvrtek 18.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes