OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Znáte aktuální hity?

09.02.2022
Nemyslíme ty hudební, ale spíše ty na poli zábavy, domácího pěstování, módy nebo vybavení bytu. Pokud vás baví objevovat novinky, které ostatní milují, pojďte se na ně s námi společně podívat.
Ilustrační snímek | Foto: unsplash.com

Minimalismus


Pokud se rozhodneme pro minimalismus v životě a ve vybavení našeho bydlení, znamená to, že budeme používat pouze základní věci ve velmi omezeném množství. Jeho cílem je odlehčit zátěž shromažďování věcí, obzvláště těch, které v podstatě vůbec nepotřebujeme. Ruku na srdce, kolik věcí, které jste nepotřebovali poslední rok nebo dva, pořád schováváte na okamžik: Co kdyby byly potřeba? Věřte mi, že jich je většina.

Pop it


Nová hračka, kterou jistě nepřehlédnete na stáncích ani v hračkářstvích. Silikonová většinou duhová hračka plná bublin, které musíte mačkat a mačkat... Pokud najdete parťáka, můžete si s touto hračkou zahrát i hru, na koho zbyde poslední bublina k promáčknutí. Pop it (praskni to) má antistresové účinky a děti jej milují.

Pestrobarevné tetování


Tetování frčí, o tom není pochyb. Dávno již neznamená punc kriminálníka nebo zlosyna. Tetování má dnes výrazně umělecký směr. Mezi oblíbené motivy vykreslené jehlou na tělo patří v posledních letech filmové postavy, květiny a podobizny rodinných příslušníků nebo domácích mazlíčků. Nezapomíná se ani na lehkou abstrakci, lebky, mandaly a symboly. Pokud máte naopak staré tetování, které už se vám nelíbí, máte dvě možnosti. Můžete si nechat přes něj vytetovat složitější obrázek, který jej překryje. Druhá možnost je také využít bezbolestné laserové odstranění tetování.

Vlastní bylinky


Koho by nebavilo si každý den podle libosti natrhat čerstvou petrželku do polévky, bazalku do salátu nebo třeba koriandr na asijskou specialitu. Pokud vás to láká, neváhejte a vrhněte se do pěstování aromatických bylinek v květináčích na oknech nebo balkonech. A pokud toužíte po čerstvých bylinkách i během zimy, ani to není v dnešní době problém, na internetu existuje široká nabídka speciálních lamp, které v zimním období zastoupí sluneční světlo a bylinky vám pod ním porostou jako v létě! Jdete s námi do toho? Přinášíme jednoduchý manuál.

Oversized oblečení


Ať už jde o kabáty, mikiny, trička, košile nebo třeba košilové šaty. Jedno mají společné - o pár čísel větší velikost, než by vám vybrala třeba maminka. Oversized oblečení oplývá velmi pohodlným nošením, nikde totiž nic netlačí, v zimním období je v něm větší teplo a nezapomínejme ani na jednu velikou výhodu - schová nějaké to kilo navíc, které nám přibylo třeba během vánočních svátků.

Jaká barva vládne letošnímu roku?


Každý rok je společností Panthone color institute vyhlašovaná barva, která bude symbolizovat ten konkrétní rok. Rok 2022 už získal svoji barvu. Stala se jí fialová, konkrétně odstín very peri. Je to barva květiny zvané barvínek, kterou jistě znáte z tuzemských zahrad. Co tato barva ztělesňuje a co bude znamenat pro rok 2022? Symbolizuje například odhodlání, velké změny, sebevědomí a odvahu.

Chlupaté kozačky na hory


Ano, trend chlupatých kozaček pro horské radovánky se stále drží na výsluní. Dokazují to jak modelky, tak herečky, které dávají každý den na svoje sociální sítě fotky z dovolených s rodinou, nebo třeba pracovní fotografie, jež vznikají při focení nového módního katalogu. Pořádně chlupaté zimní boty nejen zahřejí, ale jistě také přilákají pozornost kolemjdoucích!

Kterým módním trendům a tlakům z médií podléháte právě vy? Máte doma nějakou novinku, která vás každý den tahá z postele, abyste zjistili, jak je na tom? Napište nám, co z věcí z oboru "must have" si plánujete v nejbližší době pořídit.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

První lidé osídlili Evropu před 1,4 milionem let

Nejstarší známé lidské osídlení v Evropě leží nedaleko města Korolevo na západě Ukrajiny. Prokázal to výzkum mezinárodního týmu pod vedením Romana Garby z Ústavu jaderné fyziky AV ČR a Archeologického ústavu AV ČR, Praha, dosud se za nejdříve ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Elektrokotle i tepelná čerpadla představují moderní možnosti vytápění rodinného domu

Stojíte před důležitým rozhodnutím, jak ekologicky a efektivně vytápět interiér rodinného domu? Vzhledem k tomu, že se realita mění a blíží se zákaz s ...

V prašném prostředí vás ochrání polomasky i ochranné brýle

Pokud nemáte správné vybavení, tj. vhodné ochranné pomůcky, práce v prašném prostředí může být zdraví velmi nebezpečná. Vdechování jemných částic může ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Úterý 16.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes