OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Krimi zprávy

Policisté obvinili recidivistu ze série vloupání v Havířově

02.02.2022
Havířov - Recidivista si náhodně vybíral objekty, kde mohl něco vzít 
Ilustrační snímek | Foto: FB PČR
Do policejního hledáčku se dostal postupných vyhodnocením informací, zajištěných stop a důkladné operativní práci havířovských policistů. Nakonec se ukázalo, že několik vloupání do různých objektů má na svědomí 30letý muž z Havířova.

Kriminalisté ho zadrželi a on začal spolupracovat. Celkem mu bylo prokázáno devět skutků spáchaných od začátku prosince uplynulého roku do současnosti. Přesněji, z prosince jsou zadokumentovány tři skutky, z toho dva jsou spáchané během jednoho dne.

V noci na 2. 12. 2021 na ulici Nad Terasou se měl důvodně podezřelý pokoušet násilně dostat do provozovny, což se nepodařilo. Nicméně dveře a zárubně poškodil tak, že škoda je bezmála ve výši 27 tisíc korun.

Tentýž den 2. 12. 2021 na Dlouhé třídě v městské části Podlesí měl páčením odstranit visací zámek zajišťující stavební kontejner. Z místa měl vzít ventily, hadice, kohouty a další různé komponenty z mědi, mosazi a bronzu.

Mezi 8. 12. a 10. 12. 2021 na automyčce se pokoušel páčením dostat do mincovního automatu. Z místa odešel s nepořízenou, k mincím se nedostal.

Hned na začátku nového roku se pokoušel dostat do restaurace nejdřív přes okno, nato přešel ke vstupním dveřím. S sebou si odnesl několik lahví alkoholu a platební terminál.

O tři dny později, v noci na 8. 1. rozbil okno zaparkované dodávky Fiat Ducato a uvnitř vzal zimní bundy. Zřejmě o několik hodin později zašel na ulici V Zátiší, tady se zase po páčení měl dostat do provozovny. S sebou si měl odnést 24 lahví alkoholu. A do třetice se ještě pokusil násilně dostat do provozovny na Studentské ulici, což se mu nepodařilo.

Dva dny nato si náhodně vybral prodejnu s autodíly a motoristické doplňky v městské části Podlesí. Prostory prodejny prohledal a měl odcizit 14 kusů potahů na volant.

Závěrem, v uplynulých dnech hned nadvakrát se vypravil do restaurace na ulici E. Krásnohorské. Pachatel doznal, že tady vzal několik lahví alkoholu, asi 140 krabiček cigaret a 50 kusů zapalovačů.

V součtu poškozeným na odcizených věcech způsobil škodu ve výši 93 tisíc a svým jednáním poškodil vstupy a zařízení ve škodě vyčíslené na 123 tisíc korun.

Komisař proti důvodně podezřelému zahájil trestní řízení a obvinil ho ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže i přečinu poškození cizí věci. V případě prokázání viny muži, který byl v minulosti již 4krát soudně trestán, hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Zdroj: Policie ČR
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Krimi zprávy

Moravskoslezští celníci bilancovali rok 2023, ve kterém vybrali bezmála 2,5 mld. Kč

Každoroční zhodnocení výsledků činnosti uplynulého roku se uskutečnilo také na Celním úřadu pro Moravskoslezský kraj. Hlavní, rozhodně ne však jedinou, činností celní správy je výběr cla, spotřebních daní a pokut v dělené správě. V této fiskální ...

V Šilheřovicích zemřel řidič osobního vozu při nárazu do stromu

Dvě hasičské jednotky zasahovaly v neděli 21. dubna 2024 odpoledne u dopravní nehody osobního automobilu Škoda Octavia na silnici mezi Šilheřovicemi a ...

Opilý mladík v Ostravě bezdůvodně napadal lidi, seniorku shodil do kolejiště

S otřesným zážitkem se setkali lidé na začátku dubna. Zcela nepochopitelné chování má mít na svědomí teprve 20letý mladík, který bezdůvodně strkal do ...

12 hasičských jednotek zaměstnal požár střechy výrobní haly ve Vítkovicích

V neděli 14.4.2024, v odpoledních hodinách, vyjeli hasiči k požáru střechy výrobní haly společnosti Vítkovice Steel. Velitel zásahu vyhlásil druhý stu ...

Muž v Havířově pobodal expřítelkyni, skončil ve vazbě

Před jedním z obchodních domů v Havířově zaútočil devětatřicetiletý muž nožem na ženu, ta při útoku utrpěla vážné zranění. Motivem měla být pomsta býv ...





Čtvrtek 25.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes