OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Lexus v Ostravě dal 200 tisíc dětem se zrakovým postižením

15.10.2021
Nově otevřený Lexus Ostrava podpořil ve spolupráci s Nadací Leontinka příspěvkem 200 000 Kč Společnost pro ranou péči v Ostravě, která pomáhá dětem se zrakovým a kombinovaným postižením od narození.
Foto: toyota.cz
"Včasná stimulace zraku i ostatních smyslů má velký dopad na budoucí život dítěte a správně nastavená péče může zásadním způsobem zmírnit dopad zrakového i jiného postižení," říká Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka.

Značka Lexus otevřela v Ostravě už svůj pátý showroom v České republice. Centrum provozované společností Autobond Group je vybaveno podle nejmodernějších standardů značky Lexus, aby dokázalo poskytnout prvotřídní péči podle filozofie japonské pohostinnosti Omotenashi.

V designové zákaznické zóně si zájemce o vůz může během rozhovoru s prodejcem vypít kvalitní kávu. Koupě nového vozu je důležitý moment, a tak Lexus umožňuje budoucím řidičům svých vozů si během návštěvy showroomu vše v klidu promyslet a samozřejmě i vyzkoušet.

Nadstandardní zázemí a služby jsou připraveny nejen v prodejní zóně showroomu, ale i v servisní části. Centrum je vybaveno nejmodernějším servisním zázemím včetně lakovny, klempírny, 3D geometrie kol a mycí linky. Součástí služeb je i příprava auta na STK. Během servisu je zákazníkovi k dispozici náhradní vůz.

"Otevření showroomu v Ostravě jsme dlouho plánovali. Bylo pro nás logickou volbou při zajišťování dostupnosti vozů Lexus pro zákazníky ze všech koutů ČR. Vedle Karlových Varů, Prahy, Brna a Průhonic má nyní značka silné zázemí i v Moravskoslezském kraji. Naší výhodou jsou i kratší dodací lhůty než u konkurence," říká Martin Peleška, ředitel českého zastoupení značek Toyota a Lexus.

Zájemci si v novém showroomu mohou vyzkoušet všechny nejdůležitější modely značky Lexus. K vidění je městský crossover UX 250h, facelift manažerského sedanu ES 300h s vylepšenými asistenčními systémy a světlomety nebo vůbec nejprodávanější model značky, SUV RX 450h.

Hlavní hvězdou je ale nová generace rodinného SUV NX, který je jako první vůz v historii značky dostupný nejen ve full-hybridní verzi, ale také jako ještě dynamičtější plug-in hybrid. Zároveň nabízí progresivní design a špičková multimédia. Doba dodání z výroby se u většiny z nich pohybuje od 5 do 7 měsíců, což je méně, než nabízí jiné prémiové značky.

"Na zastoupení značky Lexus pro Ostravu jsme pracovali déle než 2 roky, museli jsme prokázat, že jsme ti praví pro prodej prémiového segmentu, splnit přísná kritéria a nastavit vysoké standardy prodejních i servisních služeb, které zákazníci od této značky očekávají. Koupě vozů Lexus je něco jako vstupenka do jiného světa, ve kterém zákazníkům nabídneme maximální pohodlí, předvídáme jejich přání a vycházíme jim vstříc," říká Milan Štědra, výkonný ředitel a předseda představenstva Autobond Group.

Značce Lexus se na českém trhu daří. Lexus zvýšil počet objednávek o 46 procent na 533 smluv. Podíl oblíbených hybridních vozů na prodejích přesahuje 50 90 procent.



Autor: Vladimír Michna
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žádostí se sešlo na konci roku 2023 ve výzvě pro strategické projekty Operačního programu Spravedlivá ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

AOPK: Obnova mokřadních biotopů v přírodní rezervaci Kotvice pokračuje

V chráněné krajinné oblasti Poodří začala na počátku března rozsáhlá obnova mokřadních biotopů v přírodní rezervaci Kotvice. ...





Čtvrtek 25.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes