OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Když se z koníčku stane podnikaní aneb Jak se prošít až k vlastnímu e-shopu

17.01.2019
Šít věci pro nejmenší byl původně jen koníček. Jenže netrvalo dlouho a z mladé maminky Jarky se stala úspěšná podnikatelka v oboru ručně vyráběných módních kousků pro malé děti - Vaše Trdla.
Ilustrační snímek | Foto: fyi.cz
"S myšlenkou rozběhnout vlastní podnikání jsem přišla asi před dvěma roky, po tom, co se mi narodila dcera a mohla jsem se věnovat činnostem, které mě bavily a na které nebyl čas při práci. Naše Mia se narodila s poměrně vzácným genetickým syndromem a první rok byl plný rehabilitací a návštěv lékařů. Proto jsem se potřebovala odreagovat a našla jsem si nové koníčky. Zkoušela jsem víc věcí, které by mě bavily, a šití zvítězilo. Nejdříve jsem šila pro rodinu, pro sebe, pro malou a jak jsem přidávala fotky mé práce na FB, mým známým se to tak líbilo, že přišla první objednávka na 100 čepic do sítě školek. Tato objednávka mě vlastně nastartovala," začíná své vyprávění maminka Jarka, majitelka e-shopu trdloshop.sk.

Trdlo je mladá značka, která má ještě spoustu věcí před sebou, a přesně s takovou myšlenkou ke svému podnikaní Jarka přistupuje. Reakce na ručně šité produkty jsou ale pozitivní a je jich stále více a více. "Každá fotka anebo děkovný email a zpráva mě dobíjejí energií. Moje cílová skupina jsou hlavně maminky, babičky, kmotry či kámošky malých Trdel," vyjmenovává Jarka.

Tato nová značka dětského oblečení je jedinečná nejen tím, že je každý kousek šitý ručně, s láskou a potřebnou precizností, ale také svým neobyčejným a hravým designem. Tepláky, mikiny, čepice, anebo dečky jsou vyráběné z kvalitních a barevných látek, takže co kus, to originál.

A jak bylo složité v oboru handmade na Slovensku prorazit? V tom má mladá podnikatelka jasno: "Konkurence je u nás na Slovensku v oblasti handmade dost velká, ale tím se nijak nechci trápit. Jdu si svou vlastní cestou a svým tempem, dělám to tak, jak to právě cítím, a své zákazníky si musí každý najít sám. Každopádně mám pocit, že je stále víc a víc lidí, kteří podporují domácí trh, což je skvělé."
Vzhledem k tomu, že Jarka není IT specialistka a nechtěla si jako začínající podnikatelka platit drahý web, rozhodla se pro Webnode, nástroj, kde si vyrobíte svůj web podle svých představ, jednoduše a zdarma.

"Webnode jsem si vybrala, protože jsem si mohla vytvořit stránku sama přesně tak, jak jsem chtěla, a zároveň mi to netrvalo ani moc dlouho. Nejdřív jsem si zkoušela vytvořit asi pět stránek i na jiných portálech, ale to se s Webnode nedá porovnat. Na začátku jsem si jednoduše vybrala šablonu a potom stačilo doplnit texty, fotky. Je tam velký výběr možností, které se dají použít. Stránka vypadá pěkně a moderně. S Webnode jsem opravdu spokojená," popisuje své webové začátky Jarka.

I takové mohou být začátky podnikání. Doma, na mateřské dovolené a po boku dcery, která byla tou nejlepší inspirací k tomu, aby se z vystudované inženýrky stala úspěšná podnikatelka, která se doslova prošila až k vlastnímu e-shopu.

Webnode fandí české tvorbě. Děkujeme Jarce za to, že se rozhodla zkusit něco nového, začít podnikat na "vlastní triko" a být úspěšná v tom, co umí. A díky za to, že se nebála do toho jít naplno. Poznejte s námi nápady, které mají smysl. Moc děkujeme!
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

První lidé osídlili Evropu před 1,4 milionem let

Nejstarší známé lidské osídlení v Evropě leží nedaleko města Korolevo na západě Ukrajiny. Prokázal to výzkum mezinárodního týmu pod vedením Romana Garby z Ústavu jaderné fyziky AV ČR a Archeologického ústavu AV ČR, Praha, dosud se za nejdříve ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Elektrokotle i tepelná čerpadla představují moderní možnosti vytápění rodinného domu

Stojíte před důležitým rozhodnutím, jak ekologicky a efektivně vytápět interiér rodinného domu? Vzhledem k tomu, že se realita mění a blíží se zákaz s ...

V prašném prostředí vás ochrání polomasky i ochranné brýle

Pokud nemáte správné vybavení, tj. vhodné ochranné pomůcky, práce v prašném prostředí může být zdraví velmi nebezpečná. Vdechování jemných částic může ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Pátek 29.3.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes