OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Rodina Odvedle 2019 - Přihlaste se! - Praha

Kdy:
Neděle 24.11.2019 od 13:00 hod
Kde:
Celá ČR
Pořadatel:
Sdílet:

Jste česká rodina nebo rodina cizinců žijící v ČR? Chcete také zažít tak trochu jiný nedělní oběd? Přihlaste se do projektu Rodina odvedle!
V neděli 24. 11. 2019 ve 13 hodin proběhne setkání 30 rodin cizinců a 30 českých rodin na území celé ČR. Setkání rodin proběhnou formou společného oběda, a to vždy v jedné z domácností, která se ujme role hostitele, za přítomnosti asistenta.
KDO SE MŮŽE PŘIHLÁSIT?
- České rodiny a rodiny cizinců z třetích zemí žijící legálně na území ČR
- Nejméně dva lidé, kteří se považují za rodinu, není povinné, aby byli manželé
KDO SE NEMŮŽE PŘIHLÁSIT?
- Ti, kteří se projektu již účastnili
- Obyvatelé EU (mimo obyvatel ČR)
- Státní příslušníci, kteří podali žádost o udělení mezinárodní ochrany, ti, kteří mají status uprchlíka nebo ti, kteří pobývají na území ČR nelegálně
- Smíšená manželství, kde je jeden z partnerů občan EU

"Před setkáním asistent osobně kontaktuje obě rodiny a podá jim informace o druhé rodině a o průběhu setkání. V případě potřeby by také měl u samotného setkání napomoci prolomit počáteční bariéry a stud," popsala pro server Romea.cz Soňa Kalejová. Rodiny jsou do projektu vybírány podle kritérií, která mají zajistit, aby zúčastnění nalezli během oběda co nejvíce společných témat k rozhovoru (věk, profese, zaměstnání, počet a věk dětí, místo bydliště a zájmy) a mohli navázat vztah, který by mohl úspěšně pokračovat i v budoucnu.
Jedna z rodin připraví oběd pro druhou dosud neznámou rodinu a pohostí je ve své domácnosti. Rodiny tak budou moci ochutnat tradiční speciality, popovídat si o kultuře, tradicích, životě, ale především naváží kontakty.
Kontakt: slovo21@centrum.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



59,125185012817