OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Krajské listy - Zprávy z Moravskoslezského kraje

Z regionu

Krajské listy - Zprávy z Moravskoslezského kraje Zdroj: Krajské listy - Zprávy z Moravskoslezského kraje |

Maraton. Neděle Tomáše Vodvářky

21. 4. 2024 | Už viděl cíl. Za páskou stáli ti, kteří jej znali, které znal on a kteří jej vítali s nadšením jako dávno ztraceného syna. Schválně zpomalil, jako by už vůbec nebyl důležitý faktor času.

Zombie nejsou jen v béčkových filmech. Neděle Tomáše Vodvářky

14. 4. 2024 | Taky se občas díváte na béčkové |(či spíše céčkové atd.) filmy, kde se nočními ulicemi pohybují podivné mátohy s trhavými pohyby a upřeným vyhaslým zrakem? Většinou končí špatně…

Poslední Mohykán? Neděle Tomáše Vodvářky

7. 4. 2024 | Možná dojde k soudnímu řízení s devadesátiletým velitelem Pohraniční stráže, který nese odpovědnost za usmrcení několika lidí, kteří se snažili překročit státní hranici ČSSR.

Velký pátek jako příležitost. Neděle Tomáše Vodvářky

31. 3. 2024 | Už několik let je v „portfoliu“ státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

Politika jako cirkusová aréna. Neděle Tomáše Vodvářky

24. 3. 2024 | Pamatujeme si všichni, když po našich krajích jezdily cirkusy. Ty lepší měly dravé šelmy a krotitele, koně a krasojezdkyně, akrobaty. Ale všechny měly klauny. K všeobecnému obveselení.

Tak Lipavský je… Neděle Tomáše Vodvářky

17. 3. 2024 | Jen málokdo je nejspíš překvapen. Příznivci ANO vědí, že pro ostré slovo jeho předseda nejde daleko, nejspíš jim to i imponuje. Odpůrci to vědí taky a nejspíš i proto jsou jeho nevoliči.

Tak báťušku nám vodkrouhla síájej. Neděle Tomáše Vodvářky

10. 3. 2024 | V choré mysli se urodí ledacos. Někdo se prohlásí Napoleonem, druhý má mozek z Pluta, třetí si je jistý, že po něm jdou. A mnoho dalších slouží buď k obveselení, nebo jako subjekt vlídné lékařské péče v příslušném zařízení.

Co jiného mohl Putin dělat? Neděle Tomáše Vodvářky

3. 3. 2024 | V den dvou let trvání ruské „speciální vojenské operace“ jsem napsal článek, týkající se tématu. Byl jsem upozorněn, že je nutné některé čtenáře ujistit, že jde o ironii. Dnešní je bez její špetky.

Radostný život v socialismu. Neděle Tomáše Vodvářky

25. 2. 2024 | V dobách mých začátků praxe (promoce 1985) existovala a dosud existuje v Ostravě Hornická poliklinika. Jak zní název, byla primárně zřízena pro potřeby koncernu OKD a jeho zaměstnance, z nichž horníci tvořili podstatné procento. V té době ještě fungoval systém ústavů „národního zdraví“, a tak bylo možné pro vedení kteréhokoliv přesouvat lékaře a sestry tam, kam bylo právě potřeba, i bez jejich souhlasu. ...

Danse macabre neboli tanec smrti. Neděle Tomáše Vodvářky

18. 2. 2024 | A je to tady. Jiří Paroubek je opět na scéně. Stal se předsedou strany Česká suverenita sociální demokracie, jejíž zkratka ČSSD samozřejmě vůbec nic neevokuje.

Výzva ke změně politiky české vlády vůči Izraeli. Neděle Tomáše Vodvářky

11. 2. 2024 | Kolega Lubomír Stejskal napsal blog, týkající se nedávné petice zhruba stovky českých intelektuálů, požadujících změnu postoje české vlády vůči politice státu Izrael.

Quo vadis, Česká lékařská komoro? Neděle Tomáše Vodvářky

4. 2. 2024 | Média stále přinášejí další informace, že je čím dál tím větší problém najít odpovídajícího specialistu v terénní praxi.. Zdá se, že jednou z příčin bude i organizace, původně zamýšlená jako stavovská – ČLK.

Den holocaustu, datum, které bychom si měli připomínat stále naléhavěji. Neděle Tomáše Vodvářky

28. 1. 2024 | 27. leden je celosvětově připomínán jako Den holocaustu. V tento den Rudá armáda dorazila k branám koncentračního tábora Osvětim, kde nalezla sedm tisíc přežívajících lidských bytostí.

Marketing aneb Vždyť ten Vítek je vlastně náš. Komentář Štěpána Chába

25. 1. 2024 | Výborný marketingový tah předsedy dozimetrického STANu Víta Rakušana. Předstoupil před obyčejné lidi, do jámy lvové, kde vzdoroval dotazům, křiku a jeho řečnění rámoval nápis Bez cenzury. Byl všude. A ano, lidé se mohli ptát na cokoliv. Ministr dokonce jednou řekl sprosté slovo, takový to je hrdina. Aby byl blíž lidu. Marketingová vypočítavost tekla z každé minuty setkání. Ale vraťme se v čase na setkání předsedy dozimetru a jeho nového marketingového týmu. Jak to asi probíhalo. Vystupující Vít ...

Nesplněné sny populárního Ostraváka Norberta Lichého a jediná žena, pro kterou žil. Tajnosti slavných

24. 1. 2024 | AUDIO / VIDEO Všechny city a emoce ze sebe tak moc vydával, že mu už pro soukromý život žádné nezbývaly. Navíc se mu nikdy nepodařilo být v správný čas na správném místě. Nakonec mu zbyla jediná velká láska, bez níž nedokázal žít.

Případ Cimický může být přelomový. Neděle Tomáše Vodvářky

21. 1. 2024 | V tomto roce jde zatím o nejsledovanější soudní kauzu. Před spravedlností stojí renomovaný psychiatr MUDr. Jan Cimický, obviněný ze závažných trestných činů sexuálního obtěžování a zneužití svého profesního postavení.

Referendum o zavedení eura bude festivalem demokracie. Neděle Tomáše Vodvářky

14. 1. 2024 | Stínová ministryně financí Alena Schillerová prohlásila, že hnutí ANO bude požadovat vypsání referenda o zavedení eura jako jediné měny v České republice. Celou šarádu o tomto tématu spustil prezident Petr Pavel ve svém novoročním projevu.

Jak to, že mohl mít „ten magor“ zbrojní průkaz? Neděle Tomáše Vodvářky

7. 1. 2024 | Asi je jasné, o čem bude tento blog. Na internetu i mimo něj se řada novodobých mudrců zamýšlí nad příčinou tragédie na Filozofické fakultě UK poukazem na vlastnictví zbrojního průkazu a množství držených zbraní. Vina je na policii a lékařích.

Opravdu jen slaboduchost? Neděle Tomáše Vodvářky

31. 12. 2023 | Podle sdělení Policie ČR je evidováno zhruba šedesát případů, v nichž někteří naši spoluobčané vyjádřili různou formou souhlas se slovy obtížně popsatelnou tragédií na Filozofické fakultě Karlovy univerzity.

Z českých dluhů a hájů. Komentář Štěpána Chába

27. 12. 2023 | Liberty Ostrava. Další pomníček pro kdysi suverénní Českou republiku, nyní jen správní území s názvem Czechia. Šest tisíc zaměstnanců se houpe na houpačce mezi nezaměstnaností a možností, že se jim zaměstnání prodlouží o nějaký ten týden, když dostanou za úkol ukončit činnost hutě a poklidit po sobě. A otázka zní, kdo za to může.



Zpravodajství OstravaDnes.cz

Moravskoslezští celníci bilancovali rok 2023, ve kterém vybrali bezmála 2,5 mld. Kč

Každoroční zhodnocení výsledků činnosti uplynulého roku se uskutečnilo také na Celním úřadu pro Moravskoslezský kraj. Hlavní, rozhodně ne však jedinou, činností celní správy je výběr cla, spotřebních daní a pokut v dělené správě. V této fiskální ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

V Šilheřovicích zemřel řidič osobního vozu při nárazu do stromu

Dvě hasičské jednotky zasahovaly v neděli 21. dubna 2024 odpoledne u dopravní nehody osobního automobilu Škoda Octavia na silnici mezi Šilheřovicemi a ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...



Středa 24.4.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes